Ya­sak­lı böl­ge­de man­gal se­fa­sı ya­pan­lara ceza Ya­sak­lı böl­ge­de man­gal se­fa­sı ya­pan­lara ceza

Akbük Gönülleri Platformu toplantısında gündem maddeleri arasında; İmza kampanyası çalışmaları, Çelenk, Gündem-içi konuşmalar ve Deniz patlıcanları yer aldı. 
“5 yıllık avlak izni verilmiş”
Toplantıda deniz patlıcanlarının avlanmasıyla ilgili; “Deniz patlıcanları-5 yıllık avlak izni verilmiş,3 yılı daha var, dendi.  Ancak yokluklarının yaratacağı zararlar konusunda halk bilinçlendirilmeli.” ifadelerine yer verilirken,  kaçak yapanların da olduğu belirtildi.
Toplantıda çalışmalar konusunda platformda yer alan Gündüz Murgul sunum yaptı: Murgul, tarafından yapılan sunumda “Perşembe günü Mavi Didim’e gidildi.  Gazete Sahibi Ergun Bey 10 nüsha çoğalttı, imza metnini. Gönüllüler adına teşekkür ediyoruz. PTT kanalıyla İletişim Başkanlığına imza metninin bir nüshası iadeli-taahhütlü olarak gönderildi. Aynı gün imza metni-Başkan toplantıda dendiği için-Belediye Başkan’ının sekreterine teslim edildi. Cumartesi AKP ve HDP İlçe Başkanlıklarına imza metninin birer nüshası verildi.  AKP İlçe Başkanı metni Ankara’ya bizzat götüreceğini belirtti, yanı sıra İller Bankası ile ilişki sağlayarak kredi konusuna açıklık getireceğini vaat etti. HDP, bir milletvekilinin 9 Kasımda toplanacak Ekoloji Komisyonu’na metni sunacağını bildirdi. Pazartesi, MHP, İyi Parti ve CHP’ye imza metninin birer nüshası bırakıldı.  MHP, metni milletvekillerine ulaştıracağını söyledi. Toplantıda bulunan Meclis Üyesi Büyükşehir Meclisi’ne katılım için başvuracağını yineledi.  İyi Parti ve CHP siyasi iktidarın engellemeleri noktasında açıklamalar yaptılar.  Gönüllüler bunlardan toplantılara katılıp görüşlerini bildirmeleri önerisinde bulundular.” ifadelerine yer verdi. 
HABER: ELİF DİKBAŞ