Doğu’da kar, Aydın’da bahar Doğu’da kar, Aydın’da bahar

Sosyal Medya hesaplarından açıklama yapan Didim Derneği, ilgili makamlarla görüşerek, durumun takipçisi olacağını belirtti.
Didim Derneği tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;
Derneğimize dün iletilen bilgilere göre, Akbük Mahallesi'nde gece yarılarına kadar süren bir yol açma faaliyeti olmuştur. Kentimizde inşaat yasağın başladığı bir dönemde gerçekleşen bu çalışmadan rahatsız olan bölge halkı, çalışmanın izinsiz olması nedeniyle gece de devam ettiği belirtilmiştir. Özel bir inşaat firmasının kendi arazisine yol açtırmak amacıyla yürüttüğü bu yol açma çalışmasının orman alanı içinde olduğu ve çam ağaçlarının kesildiği iddia edilmiştir.  Bugün bölgede gerçekleşen bu çalışma hakkında en doğru ve gerçek bilgiye ulaşmak adına ilgili makamlar ile iletişime geçtiğimizi bildirmek isteriz.  
Akbük orman alanı içerisinde kaldığı iddia edilen bu çalışmanın kimler tarafından, ne amaçla ve hangi izin ile yapıldığı bilgisini yetkililerden öğrenmeye çalışacağız. 
Elde ettiğimiz bilgiler ışığında eğer mevzuatlara uygun bir işlem tahsis edilmiyor ise çalışmadan sorumlu olanlar hakkında yargı sürecini başlatacağımızı Didim halkı ile paylaşmak isteriz.   
Hepimiz biliyoruz ki Didim, doğal değerleri ile güzel
Ve orman alanlarımız en kıymetli doğal değerlerimizdendir. 
Tüm değerlerimizi geleceğe sağlıklı bir biçimde taşımak her Didimlinin görevidir.
HABER: ELİF DİKBAŞ