Gelecek nesillerin çevre biliciyle yetişmesi ve daha yeşil bir Türkiye için 81 il ve 922 ilçede eş zamanlı olarak gerçekleştirilen fidan dikimi Didim’de de gerçekleşti. 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla gerçekleşen fidan dikimi Fevzipaşa Mahallesi’nde bulunan Adnan Menderes Üniversitesi Didim Yerleşkesinde gerçekleşti.
Gerçekleşen fidan dikimine Didim Kaymakamı Dr. Mustafa Yiğit, Garnizon Komutanı Ali Saçan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Emin Çıplak, İlçe Emniyet Müdürü Yunus Dinç, Didim İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Gani Solak, bazı siyasi parti ve STK temsilcileri katıldı.
“Geleceğimizi garanti altına alacağız”
Fidan dikimi kampanyası ile ilgili açıklama yapan Kaymakam Yiğit, “Ülkemizi yeniden yeşertmek zorundayız. Bir taraftan doğa tahrip olurken bir taraftan da tahribatı ortadan kaldırmak için millet olarak mücadeleye devam edeceğiz. Ağaç dikmeye de devam edeceğiz. 11 Kasım bir kampanya günü. Her Kasım ayının on birinde Türkiye genelinde toplamda 242 milyon ağaç dikiliyor. Cumhurbaşkanımız tarafından geçmişte başlatılan bir kampanya ve bu kampanya devam edecek. Biz de bu kampanyaya Didim’den katkı sağlayacağız. Boş bulduğunuz yerlere ağaç dikin. Bu sahiplenme amacıyla olmamalı. Ormana ve doğaya katkı sağlamak maksadıyla olmalı. Bizim insanımızın böyle bir problemi var. Gördüğü her mülkü kendi üzerine geçirmek gibi. Bu doğru değil. Mal mülk önce Allah’ın, sonra devletin, hazinenin. Bunlara sahip çıkacağız. Çevremizi ağaçlandıracağız, yeşillendireceğiz. Geleceğimizi garanti altına alacağız.” dedi.
HABER: ELİF DİKBAŞ

Doğaseverler, Latmos’u yeniden keşfetti Doğaseverler, Latmos’u yeniden keşfetti