Aydın’dan 9 öğrenci LGS’de Türkiye birincisi oldu Aydın’dan 9 öğrenci LGS’de Türkiye birincisi oldu

2021-2022 Eği­tim Öğ­re­tim yılı 6 Eylül’de baş­lar­ken, Didim’de 3 okul da ona­rım, 3 oku­lun­da yı­kı­la­rak ye­ni­den ya­pı­la­ca­ğı öğ­re­nil­di. 6 okul­da­ki öğ­ren­ci­ler ise be­lir­le­nen okul­lar­da yeni eği­tim öğ­re­tim yı­lı­na baş­la­ya­cak.
Pan­de­mi se­be­biy­le geç­ti­ği­miz yıl eği­tim-öğ­re­tim yılı tam ola­rak açı­la­maz­ken, bu yıl okul­lar 6 Eylül Pa­zar­te­si günü 2021-2022 eği­tim öğ­re­tim yı­lı­na baş­la­ya­cak. Didim’de 2021-2022 Eği­tim Öğ­re­tim yı­lın­da 13 bin öğ­ren­ci­nin okula baş­la­ya­ca­ğı öğ­re­ni­lir­ken 34’ü resmi 11’i özel olmak üzere 45 okul­da 777 öğ­ret­men ve ida­re­ci gö­re­vi­ne baş­la­ya­cak.
“Bazı okul­lar­da eği­tim-öğ­re­tim ya­pı­la­ma­ya­cak”
Didim’de yeni eği­tim öğ­re­tim yı­lın­da bazı okul­lar­da eği­tim-öğ­re­tim ya­pı­la­ma­ya­cak.
Edi­ni­len bil­gi­ye göre; Didim’de bu­lu­nan Va­li­ler il­ko­ku­lu, Sel­çuk Özsoy Or­ta­oku­lu ve Ak­ye­ni­köy or­ta­oku­lu güç­len­dir­me ça­lış­ma­la­rı ne­de­niy­le açı­la­ma­ya­cak. Bu kap­sam­da Va­li­ler İlko­ku­lu öğ­ren­ci­le­ri Va­li­ler Or­ta­oku­lu­na, Sel­çuk Özsoy Or­ta­oku­lu öğ­ren­ci­le­ri Efe­ler Or­ta­oku­lu­na ve Ak­ye­ni­köy Or­ta­oku­lu öğ­ren­ci­le­ri de Akköy Or­ta­oku­lu­na gi­decek ve ikili öğ­re­tim ve­ri­lecek. Sel­çuk Özsoy Or­ta­oku­lun­da­ki ça­lış­ma­la­rın 1 aylık sü­re­de ta­mam­la­na­rak öğ­ren­ci­le­rin ye­ni­den okul­la­rı­na dö­ne­ce­ği de ileri sü­rül­dü.


“3 okul dep­re­me da­ya­nık­sız”
İlçede dep­re­me da­ya­nık­sız ol­du­ğu tes­pit edi­len 3 oku­lun ise yı­kı­la­rak Aydın Va­li­li­ği bün­ye­sin­de Ya­tı­rım ve Ko­or­di­nas­yon İzleme baş­kan­lı­ğı (YİKOB) ye­ni­den ya­pı­la­ca­ğı öğ­re­nil­di. Bu kap­sam­da Arif Nihat Asya İlko­ku­lu, Ya­lı­köy Or­ta­oku­lu ve De­niz­köy İlk ve Or­ta­okul­la­rı yı­kı­la­rak ye­ri­ne en az 12 ders­lik­li bir okul ka­zan­dı­rı­la­cak. Bu kap­sam­da Arif Nihat Asya İlko­ku­lu öğ­ren­ci­le­ri Mahir Özgür Damar İlko­ku­lu­na, Ya­lı­köy Or­ta­oku­lu öğ­ren­ci­le­ri de Ya­lı­köy İlko­ku­lu­na, De­niz­köy İlk ve Or­ta­oku­lu öğ­ren­ci­le­ri de Akbük Cemal Er­ge­ne­kon Or­ta­oku­lun­da eği­tim baş­la­ya­cak.
Bunun yanı sıra Didim’in en eski okulu olan Ata­türk İlko­ku­lu bün­ye­sin­de bu­lu­nan ek bi­na­la­rın yı­kı­la­ca­ğı ve ye­ri­ne 24 ders­lik­li yeni bir okul ya­pı­la­ca­ğı öğ­re­nil­di.
Dep­re­me da­ya­nık­sız ol­du­ğu tes­pit edi­len 3 okul ile Ata­türk İlko­ku­lu bün­ye­sin­de bu­lu­nan ek bi­na­la­rın bu yıl yı­kı­la­ca­ğı ve iha­le­le­ri­nin ya­pıl­dı­ğı öğ­re­nil­di