Didim’e hizmet etme arzumuz hep vardı”
On beş yıl önce Didim’de eğitim öğretim faaliyetlerine başlayan Sınav Eğitim Kurumları Kurucu Müdürü Halis Canpolat: “Sınavlara hazırlıkta binlerce öğrenciyi üniversiteli yapan çalışmalarımızla ve Türkiye dereceleriyle başarısını pekiştiren kadromuzla Didim’de eğitim konusunda elimizden geleni yapmaktayız. Önce Sınav Kurs Merkezi ile başlayan eğitim hizmetimiz daha sonra Sınav Anadolu ve Sınav Fen Lisesi ile devam etmiştir. Ancak uzun yıllardır İlköğretim nezdinde de Didim’e hizmet etme arzumuz hep vardı. Temmuz ayından itibaren şartların da olgunlaşmasıyla Sınav Koleji olarak çalışmalarımıza başladık. İlkokul ve ortaokul boyutunda çok iyi çalışmalara imza atmış, yaptıklarıyla kendini ispatlamış, öğrencilerinin ve velilerinin gönüllerine taht kurmuş meslektaşımız Erkan Baki ile çalışma arzusu içindeydim. Sınav Kolejini açmayı netleştirdiğimde meslektaşımla düşüncemi paylaştım. Birlikte çok başarılı olacağımız, Didim eğitimine çok katkı sunacağımız noktasında hemfikir olarak kendisinden olumlu yanıt aldık. Bu aşamadan sonra hiç tereddüt etmeden devlet çatısı altındaki öğretmenlik görevinden istifa edip kurumumuzun müdürü olarak göreve başlayan Erkan Baki’nin Didim’e en iyi şekilde hizmet edeceğinden hiç şüphem yoktur.” dedi. 
“Dönem ortasında kontenjanımız dolacak”
Sınav Koleji Müdürü Erkan Baki: “25 yıl önce başladığım, her yıl büyük keyifle çalıştığım devlet çatısı altında yürütmüş olduğum görevimden ayrıldım. Bu süre içerisinde birçok öğrenci yetiştirmenin gururu ile en güzel ve en özel yıllarımı geçirdim. Aynı şevk ve heyecanla yeni görev yerim Didim Sınav Kolejinde öğrencilerime ve eğitim camiasına hizmet etmeye, birikimlerimi aktarmaya, hedeflere ulaşmayı sağlamaya devam edeceğim. Çalışma hayatım boyunca desteğini hiç esirgemeyen velilerime, mesai arkadaşlarıma, dostlarıma ve öğrencilerime teşekkürlerimi sunar; hepsine kapımın her zaman açık olduğunu belirtmek isterim. Yarınlara olan inancımızın hiç eksilmeden devam edeceğine kimsenin kuşkusu olmasın. Eğitim öğretim hayatının sadece okulda sınırlı kalmadığı, aldığı eğitimleri sosyal hayata da yansıtan insan olmanın erdemlerini, dürüstlüğün, azmin, çalışmanın ne demek olduğunu bilen insanlar yetiştireceğiz. 
Didim Sınav Koleji olarak başladığımız andan itibaren Didim’de eğitim camiası içinde çok büyük heyecan yarattığımızı gördük. Çok kısa sürede yoğun ilgi görüp bu yılki hedeflerimize ulaştık. Önümüzdeki yıl hedeflerimizin de katlanarak devam edeceğinden şüphemiz yoktur. Öngörümüz şudur: Dönem ortasında kontenjanımız dolacak ve yeni kayıt alamayacağız. 
Tüm enerjimiz, gücümüz çocuklarımızın yarınlarını refah, huzur ve başarı içerisinde geçirmesini sağlamaya yönelik olacaktır. Eğitim öğretim kademelerinin her noktasında çalışmış, Didim eğitim süreçlerini dinamiklerini çok iyi bilen insanlar olarak eğitim camiasına sunacağımız katkının çok kısa süre içerisinde görüleceğinden ve bunun manevi hazzını yaşayacağımızdan şüphemiz yoktur. Yeni görevimde ve görev yerimde de elimden geldiği kadar eğitime katkı sunmaya ve tüm eğitim camiasının yanında olmaya devam edeceğim.” dedi. 

DEÜ'den uluslararası bir iş birliği daha DEÜ'den uluslararası bir iş birliği daha