Didim’de sürgün edilen eğitim emekçileri Eğitim Sen Didim Baş Temsilcisi Belkıs Kahraman, Örgütlenme Sekreteri Gülay Sezer ve Mali Sekreter Emine Olcay için Didim İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasına Eğitim Sen Genel Başkanı Prof. Dr. Nejla Kurul, Eğitim Sen Genel Sekreteri İkram Atabay, Eğitim Sen Aydın Şube Başkanı Kadir Özdemir, Eğitim Sen Didim Baş Temsilcisi Belkıs Kahraman, Didim’deki bazı siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda eğitim emekçisi katıldı.

“Mücadelemiz sürgünlerden sonra da devam edecek”

Konuşma yapan Eğitim Sen Didim Baş Temsilcisi Belkıs Kahraman, “Yürütmede görevli 3 kadın arkadaş, yaklaşık 2 yıldır sendikal mücadelemizi hak ettiği seviyeye çıkartarak, mücadelemizi büyüttük. Geçen yıl artı bir ile aldığımız yetki, hala yok görünüyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yetkili sendika kim diye sorduğumuz da cevap alamıyoruz. Bir dahaki yetki dönemi gelirken, sürgünlerimizin bu döneme gelmesi çok manidar. Biz buradaki niyeti çok iyi biliyoruz ama onlarda şunu unutmasınlar ki Eğitim Sen hiçbir şekilde baskılar, soruşturmalar, cezalar, sürgünlerle ve ihraçlarla bizi yıldıramazlar. İnadına Eğitim Sen mücadelesini büyütmeye, tüm eğitim emekçilerini bilimsel, laik bir çatı altında toplamaya devam edeceğiz. Bizim mücadelemiz ihraçlardan sonra da devam etti. Sürgünlerden sonra da edecek. Aldığımız her darbe bizi daha da güçlendirecektir.” dedi.

“Mücadeleyi büyütmemiz çok elzem”

Eğitim Sen Genel Başkanı Prof. Dr. Nejla Kurul ise; “Adaletin, emeğimin, özgürlüğün ayaklar altına alındığı bir dönemden geçiyoruz. Çok yorulduk ama mücadeleden de vazgeçmedik. OHAL döneminin hepimizin üzerine serpmeye çalıştığı korku, sinme, sessiz kalmadan artık çıkıyoruz. Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikamıza ve KESK’e yönelen yeni üyelerimizle birlikte mücadelemizi daha da büyüteceğiz. 115 yıldır süren bir mücadele bu. İktidara yakın çakma sendikalara bakmayın. Gerçek sendikal mücadeleyi sürdüren bizleriz. Bu dönemde bu mücadeleyi büyütmemiz çok elzem. Didim’de Aydın’da ve Türkiye’de bu süreçten rahatsız olan herkesin taraflarını çok net bir biçimde belirlemiş olması gerekiyor. Yapmamız gereken şey adaletin, eşitliğin, özgürlüğün ve barışın yanında olmak.

“Mücadeleyi hep birlikte büyüteceğiz”

Kurul, açıklamasında sendikal hakkın gasp edildiğini belirterek, üzerine burada toplandık. Didim’de çok etkin bir sendikal mücadele yürüten kadın öncülerimiz doğrudan hedef alan bir süreçle karşı karşıyayız. Masa başında oturarak yapılan işler de çocuklar düşünülmeden, anne ve babalar düşünülmeden, sendikamız düşünülmeden ben yaptım oldu anlayışıyla imzalar atıldı. Uyarı ve kınama cezaları çıkar ama adil savunma hakkı verilmeden, kişi neyle suçlandığını dahi bilmeden. Sonra kararlar verilir. Diplomasi görüşmelerinde derler ki gidin dalın sonra hukukla uğraşsınlar. Bize deniyor ki ya Allah’a bırakın bu meseleyi ya da yargıya.. Biz ikisine de bırakmayacağız. Mücadeleyi hep birlikte büyüteceğiz. Didim’de geleceğin yetkili sendikası Eğitim Sen ve KESK olmalı.”dedi.

HABER: ELİF DİKBAŞ

Beyaz Köşk Anaokulunda ilk mezuniyet heyecanı Beyaz Köşk Anaokulunda ilk mezuniyet heyecanı