Okul müdürü Erdoğan Yaman, 3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla okulun bütün sınıflarında farklı etkinliklerle farkındalık kazandırmaya yönelik etkinlikler yapıldığını belirterek, “Bütün çocuklarımız bizim için çok önemli sadece ihtiyaçları farklı ve biz bütün kadromuzla her öğrencimizin yanındayız.” dedi.
Öğretmen Leyla Balun ise; “Engellilik başkalarına engel olmak değil, başkalarının desteğine, empatisine, sevgisine ihtiyaç duymaktır. Bu inançla her yıl okulumuz öğrencileri ile engelli insanlara karşı farkındalık oluşturmak, herhangi bir Aralık değil her zaman engelli kardeşlerimizin yanında olduğumuz bilincini vermek için eğitim- öğretim yaşantımızda çeşitli etkinlikler yapmaktayız. Etkinliklerimizden biri olan tebessüm şarkısı ile öğrencilerimiz engelli kardeşlerimize olan duygularını ifade ettiler.” dedi.
Okul Rehber Öğretmeni Mukadder Şanlı Söylemez, Her çocuğun farklı, kendine özgü olduğunu ve onların birbirlerini engeli ile değil farklılıkları ile tanıdıklarını ve saygı duyduklarını söyleyerek, “Bugün maskelerin arkasında çocukların gülümsemesini göremedim evet, gözleri gülümsüyordu ve ben o gözlerde baharı umudu sevinci gördüm. Bugün kalbin sevgi dilini gördüm. Gördüm ki bana bir kez daha hatırlattı sevgisi kalp olduğunu. beni hor görme kardeşim demiş kalp gözü açık ozanımız. Korkma, acıma, bilgisizce tutumlar ile şekil verdiğimiz davranış ve konuşmalarımız ile onların özsaygılarını düşürüp toplumdaki en kırılgan insanlar haline hep birlikte getirdik. Biz insan olmayı öğrenene kadar evet kardeşlerimizin pozitif ayrımcılığa hakları var. Tebessüm, hep birlikte hissedene kadar söyleyelim mi bu şarkıyı. Sevgiyle bakalım mı? Kendimize, dünyaya, yaşama…”dedi.
TEBESSÜM
İstedim ki sokakta/Asık suratlı kalmasın/Büyükler büyüdükçe/Gülmeyi unutmasın
 Bi’ merhaba ile selamladım insanları/Okul yolunda gördüğüm minik karıncayı/Yaşım küçük ama içimdeki kıpırtıyı/Biraz neşe katıp büyüklere, size veriyorum
Hayat gülünce çok güzel/Hayat gülünce çok güzel
 O kapkara bulutları/Dağıtıp atmalı/Herkesin yüzünde/Bir küçük tebessüm olmalı/Çocukların gözleri ile yaşamı yaşayabilmeyi düşlemeyen var mıdır?
HABER: ELİF DİKBAŞ

35 programdan bine yakın öğrenci kep attı 35 programdan bine yakın öğrenci kep attı