Cumhuriyetin 100. yılında Muğla’da okuma seferberliği başladı Cumhuriyetin 100. yılında Muğla’da okuma seferberliği başladı

Selçuk Özsoy Ortaokulu’nun sorunları okulu teslim alınca da bitmedi. Okul öğretmeni ve aynı zaman Didim Eğitim Sen Baştemsilcisi olan Belkıs Kahraman ise konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. 
Kahraman, açıklamasında Selçuk Özsoy Ortaokulu’nun deprem güçlendirme çalışmalarında müteahhit firma ile Aydın Valiliği Yatırım ve Koordinasyon İzleme Başkanlığı (YİKOB) arasında oluşan anlaşmazlık nedeniyle okulun geç teslim alındığını belirtti. Kahraman, “Okulumuzu birkaç kez ertelemeli de olsa, gecikmeli de olsa sonunda teslim alarak, ikinci dönemde eğitim-öğretim hayatına başladık. Ama okulumuzu teslim alınca da sorunlarımız bitmedi. Ben okulun beden eğitim öğretmeni olarak 4 öğretmenle aynı anda ders alanımız olan okul bahçesinde ders yapmaya çalışıyoruz. Okulun bahçesinde bitmeyen bir beton dökümü, oluşan taş yığınları, demir parçaları okulda eğitim-öğretim gören öğrencilerimiz için tehlike arz ediyor. Okulu sadece binadan ibaret kabul ederek, bahçenin de ders alanı ve serbest zaman alanı olduğu unutulmuş durumda. Bahçede ders yapan bir öğretmen olarak güvenlik görevlisi ihtiyacını da en derinden yaşıyorum.  Pandemi koşulları devam ederken hijyenden de bahsedilmek biraz güç; okuldaki yardımcı destek personeli sayısı yetersiz olduğundan okulun temizliği biz eğitim emekçilerinin ve velilerin vicdanına bırakılmış durumda.  Geçtiğimiz dönem okulumuzu teslim alamadığımız için iki okul arasında sürekli git gel yaparak derslerimize devam ettik. Okul öğretmenleri olarak büyük fedakarlıklar yaptık. En büyük  fedakarlığı da okul idarecilerimiz gerçekleştirdi.  Deprem güçlendirmesinin en başından beri olan sorunlar ve sıkıntılarla ilgili şikayetlerini dile getiren Okul Müdürümüz ise görevden alındı. Bütün bu fiziksel sıkıntılara rağmen okulumuzdaki iş barışı ve iç huzurumuz için de kaygılıyız. Okulumuzda yaşanan sorunların bir an önce çözülmesini ve sağlıklı bir şekilde eğitim-öğretim hayatına devam etmek istiyoruz.” ifadelerine yer verdi. 
HABER: ELİF DİKBAŞ