DAHOT Uluslararası Halkoyunları Festivali Düzenledi

Didim Halkoyunları Gençlik ve Spor Kulübü (DAHOT) Didim 23 Nisan Uluslararası Çocuk Halk Dansları Festivali düzenledi.

DAHOT tarafından düzenlenen festival, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Didim Kaymakamlığı, Didim Belediye Başkanlığı, Didim Cem Evi'nin destekleri ile yapıldı. Festivale  yurt dışından  Moldova Hora Mare Folk Dans Gurubu, yurt içinden Bahçeşehir Koleji İzmir Güney Kampüsü, Söke Hilmi Fırat Ortaokulu, Valiler İlkokulu Ritim Grubu, Selçuk Özsoy Ortaokulu, Sınav Koleji, Gazi Ortaokulu ve DAHOT Minikler ve Yıldızlar zeybek grupları katıldı.

Festival programına başlamadan önce gruplar çağrılarak izleyenlere tanıtıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından DAHOT Dernek Başkanı İlyas Aydur ve Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay konuşma yaptı.

DAHOT Dernek Başkanı İlyas Aydur  konuşmasında festival için kendilerine destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay ise yaptığı konuşmasında ''DAHOT ve özellikle Başkan İlyas Aydur'a  çok teşekkür ediyorum. Uluslararası Festival yapmak çok zor bir iştir. Ama DAHOT bu zor işi 7 yıldır başarı ile yapıyor. İnşallah önümüzde ki yıllar Atatürk'ün çocuklara hediye ettiği bu 23 Nisan Bayramını daha iyi tanıtıp daha çok katılımlı festivaller yapacağız. Tüm katılımcı guruplara teşekkür ediyorum, hoş geldiniz diyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Efkan Efekan'ın sunumu ile  Söke Sazlıköy Hilmi Fırat Orta Okulu Horon  Oyunları ile, Bahçe şehir koleji İzmir Güney Kampusu Artvin yöresi oyunları ile, Didim Dahot Yıldızlar ve Minikler Ege Yöresi Halk oyunları ile, Sınav Koleji  Basket Show ve potpori ile, Mahir Özgür Damar Zeybek Oyunları ile, Selçuk Özsoy Ortaokulu Horon ve Kaşık Oyunu ile, Didim Gazi Ortaokulu  Zeybek Gösterisi ile izleyenlere tüm hünerlerini sergiledi.

Gösterilerinin ardından katılan gruplara katılım plaketleri ve belgeleri takdim edildi.

HABER: ELİF DİKBAŞ

ŞOFÖRLER ODASI YENİ BAŞKANI BELLİ OLDU ŞOFÖRLER ODASI YENİ BAŞKANI BELLİ OLDU