Eğitim Sen Didim Baştemsilcisi ve Yürütme kurulundaki 3 kadın öğretmenin sürgün edilmesi ülke gündemine oturması üzerine Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) soru önergesi olarak soruldu.

Bazı televizyonlarda “Didim Milli Eğitim Müdürü AKP’nin Emirlerini Yerine Getiriyor”  başlığıyla yayınlanan haberlerin ardından ülkede ve yurtdışındaki pek çok ajans, üç kadına uygulanan sürgün cezası uygulamasını gündemine taşıdı.

Eğitim Sen Genel Başkanı ve Yöneticilerinin Valilik ve Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşmelerinden sonuç alınamayınca Didim Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yaptıkları basın açıklamasının, ardından Didim Kadın Platformu ve Didim Emek ve Demokrasi Platformunun aynı yerdeki açıklamaları Didim’de gündemi oluştururken, sürgünler ülke gündemine oturdu.

Bayramlaşmaya giderken adeta savaştılar Bayramlaşmaya giderken adeta savaştılar

Geçtiğimiz hafta mecliste söz alan CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül TBMM kürsüsünden Didim’de yaşanan bu cezalandırmayı Milli Eğitim Bakanı’na sordu.

Bülbül, mecliste yaptığı konuşmasında “Hukuka aykırı ihraçlarla KHK’lerle işlerinden edilen öğretmenler şimdi de sürgün edilme tehdidiyle baskı altına alınıyor. Aydın’da anayasal haklarını kullanan sendikalı öğretmenler hukuksuz bir şekilde cezalandırılıyor. Didim’de sürgün edilen öğretmenleri sendika yetkilisi olduğu göz ardı edilerek, 4688 sayılı Kamu görevlileri sendikaları ve toplu sözleşme kanunun 18.maddesine aykırı hukuksuz işlem söz konusudur. Bu yanlıştan bir an önce dönülmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Haber: ELİF DİKBAŞ