Geceye; ADD Genel Başkan Yardımcısı Tolga Kale, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay,  Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Deveci, ADD Didim Şube Başkanı Türker Bacaksız, ADD Akbük Şube Başkanı Dilek Aker, bazı siyasi parti ve STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Davetlileri kapıda karşılayan ADD Şube Başkanı Türker Bacaksız, misafirlerle tek tek ilgilendi.
Cumhuriyetin 98. yılı kutlamalarında kapsamında ADD Didim Şubesi tarafından gerçekleşen baloda, canlı müziğin yanı sıra, Vals gösterisi, DİFTAD halk oyunları gösterisi sergilenerek, misafirlerin güzel ve anlamlı dakikalar yaşamasına neden oldu. 
“Mazlum milletler için yol gösterici olmuştur”
Cumhuriyet balosunda konuşma yapan ADD Didim Şube Başkanı Türker Bacaksız; “2020 yılı başlarına, tüm Dünya’yı etkisi altına alan Covid-19 salgınıyla birlikte ülkemiz ekonomisi ve sağlık sistemi çok olumsuz etkilenmiştir. Başta fedakar sağlık çalışanlarımız olmak üzere bir çok yurttaşımız hayatını kaybetmiş ve kaybetmeye devam etmektedir. Atatürk’ün kurduğu Refik SAYDAM Hıfzıssıhha Enstitüsü ve Aşı Birimleri kapatılarak ülkemiz birçok alanda olduğu gibi sağlık alanında da dışa bağımlı hale getirilmiştir. Ülkemiz, son 20 yılda izlenen yanlış ve özelleştirmeci sağlık politikalarının etkisiyle bu olumsuz sarmalda büyük acılar ve sıkıntılar yaşamaktadır. Ülke olarak yaşadığımız bu süreç, toplumdaki ayrışma ve kutuplaşma emperyalizmin amaçlarına hizmet etmektedir. Afganistan‘da yaşanan gelişmelerle Dünya Atatürk’ü yeniden keşfederken, bir kez daha Atatürk Devrim ve İlkeleri ( Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, Halkçılık, Devletçilik, Laiklik, Devrimcilik) mazlum milletler için yol gösterici olmuştur. Atamızın; ‘’ Yurtta barış, dünya da barış’’ sözleriyle bir kez daha dünyada refahın ve barışın sağlanabileceği anlaşılmıştır.” dedi.
“Kısacası Cumhuriyet fazilettir”
Başkan Bacaksız, konuşması “ADD tüm üyeleri ile birlikte bu uyanışa öncülük ederek çağdaş, üniter, laik, demokratik ve sosyal hukuk devletini, tüm kurumlarıyla yeniden ayağa kaldırmaya Atatürk Cumhuriyetini yeniden hayata geçirmeye ant içtiğini Türkiye’ye ve tüm Dünya’ya duyurmaktadır. Cumhuriyetimiz: tam bağımsızlıkçıdır, halkçıdır, demokrasiyi hedefler, yurttaşlık bilincini esas alır, halkçıdır, eşitlikçidir, barışçıdır, gençlere emanet edilmiştir, devrimcidir, gelişime ve değişime açıktır. Kısacası Cumhuriyet fazilettir.” ifadeleri ile sona erdi. 
“Bir ve beraber olmamız lazım”
Baloda konuşma yapan Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay ise; “Ülkemiz, ince bir çizginin üzerinde çok zor günlerden geçiyor. Hepimiz bunun farkındayız. En büyük tahribatın nereye verilmesi düşünüldüğünün bilincindeyiz. Atatürk’ümüzün onuncu yıl konuşması içerisinde aslında bizlere o gün yaptığı işlerin ne kadar fazla olduğundan ziyade gelecekte neler yapılması gerektiğini ve bunların nasıl korunması gerektiğini çok güzel cümlelerle anlatmıştır. O konuşmanın üzerine başka bir konuşmaya gerek yok. O konuşmayı iyi analiz edersek, bugün ülkemizin üzerinde gezen kara bulutların hepsini dağıtırız. Hiçbir şeyden endişe etmemize gerek yok. Yapmamız gereken tek şey Ulu Önderimizin gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinde ilerlemek için bir ve beraber olmamız lazım.” ifadelerini kullandı. 
Balo, gece geç saatlere kadar sürerken, misafirler gönüllerince eğlendi.
HABER: ELİF DİKBAŞ

Uyuşturucu madde ele geçirildi Uyuşturucu madde ele geçirildi