DENİZ AKTAŞ: AÇIK AÇIK SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORUM DENİZ AKTAŞ: AÇIK AÇIK SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORUM

Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerif Erul, pandemi sürecinde en uzun süre kapalı kalan okul kantinlerini ziyaret etti. Ziyarette Oda Başkanı Erul’a Oda Sekreteri Ayşe Durmaz eşlik etti. 
Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na kayıtlı kantin esnafına ziyarette bulunan Başkan Erul, kantincilerin içinde bulunduğu durumu birebir dinleyerek nasıl yardımcı olabilecekleri hakkında fikir alışverişinde bulundu.
“Bizi zor durumda bırakıyor”
Kantin işletmecisi esnaf, pandemi sürecinde okulların kapanmasıyla birlikte kendilerinin iş yapamadıklarını belirtti. “En uzun süre kapalı olan esnaf grubu olarak çok zor şartlarda bir pandemi süreci geçirdik. Çok şükür ki okullarımız açıldı, ekmeğimize kavuştuk. Pandemi sürecinde devletin verdiği desteklerden yararlandık ancak tabiî ki yeterli değil. Kendimizi yeni yeni toplamaya başladık. Bizler yarı resmi kurum sayılırız, koyulan kurallara birebir uymakla mükellefiz ancak bu süreçte en azından bazı ödemelerden muaf tutulabilsek normale dönmemiz çok daha kolay olur diye düşünüyorum. Bir de okulların birleştirilme süreci dolayısıyla ikili eğitime geçildi. Bu nedenle öğle yemeği ortadan kalkmış oldu. Teneffüs sürelerinin kısalması ile öğrencilerin yeme-içme süreleri de daraldı. Kurumsal olan marketlerin açılış saati sabiti olması gerekirken okul etrafında bulunan marketler oku saatine uygun bir şekilde marketleri açıyor. Bu bizi zor durumda bırakıyor. Bu konuda da bir denetleme yapılması yetkililerden ricamız..” ifadelerini kullandı.  
“Temizlik-hijyen şartları yeterince uygulanamıyor”
Kantin işletmecisi, okullardaki temizlik sorununa da değinerek, “İkili eğitime geçilmesi ile birlikte okullarda öğrenci sayıları arttı. Hizmetli sayıları yetersiz olduğundan okullarda temizlik-hijyen şartları yeterince uygulanamıyor. Umarız tadilat süreçleri en kısa sürede tamamlanır ve okullarımız, öğrencilerimiz normal eğitime geçer, normalleşmeyi gerçekten yaşamaya başlarız. “ ifadelerine yer verdi. 
“Elimizden gelen her şeyi yapacağız”
Oda Başkanı Şerif Erul ise ziyaretinde yaptığı konuşmada, “Göreve geldiğimiz günden itibaren odamıza kayıtlı tüm esnafımızın yanında olduğumuz gibi, bundan sonra da esnafımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Kantin işletmecisi esnafımızın da okulların açıldığı bu süreçte yalnız bırakmadık. Bize ilettikleri taleplerini yetkililere ileterek çözüme kavuşturmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız.” İfadelerini kullandı.

Haber:Elif Dikbaş