Meclis toplantısına CHP’li Meclis üyesi Kerim Küsmez ve Cengiz Kızıldağ, AKP’li Meclis Üyesi Mehmet Tekdemir ve Cemal Engil, mazeretli olarak katılmadı. 

Aydur, Meclis Üyesi olarak yerini aldı

Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Tahsin Kurt’un vefatı nedeniyle meclis üyeliği birinci yedek sırada yer alan İlyas Aydur, Meclis üyesi olarak toplantıda yerini aldı. 

Gündem maddelerine geçildi

Gündemin ilk maddesi olan 2022 yılı Meclis toplantı gün ve saati ile meclisin tatil edileceği ayın belirlenmesi konusu görüşülerek, her ayın ilk Çarşamba günü saat 14:00’da toplanılmasına ve tatil olmamasına oy birliği ile karar verildi.

TARIM ARAZİLERİNDE KONTROLLER BAŞLADI TARIM ARAZİLERİNDE KONTROLLER BAŞLADI

Gündemin ikinci maddesi olan Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Tahsin Kurt’un vefatı nedeniyle, meclis yedek katip üyesi olduğundan yerine  5393 Sayılı Belediye Kanununun 19. maddesi gereğince  1 yedek Katip Üye Seçimi gerçekleşti. Yapılan seçim sonucu İlyas Aydur 20 oy alarak, meclis yedek katip üyesi seçildi.  

Denetim Komisyonu seçildi

Gündemin üçüncü maddesi olan "5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 25. maddesi gereği 2022 yılında görev yapacak Denetim Komisyonunun seçilmesi" konulu yazısı görüşüldü ve yapılan seçimlerde CHP’den Celalettin Erol, Muammer Kanat ve Sinan Yalçın, AKP’den ise Eda Yücel İlhan ve Metin Çakır oy birliğiyle seçildi. 

Gündemin dördüncü maddesi olan Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Tahsin Kurt’un vefatı nedeniyle, Belediye Meclis Gençlik, Spor ve Engelliler Komisyonu üyesi olduğundan yerine  CHP Grubu adına 1 üyenin seçilmesi konulu gündem maddesi görüşüldü. Melis Üyesi İlyas Aydur oy birliğiyle seçildi. 
Gündemin beşinci maddesi olan "5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 32. maddesi gereği 2022 mali yılı içinde Belediye Meclis, Denetim ve İhtisas Komisyon Üyelerine yapılacak "huzur hakkı" ücretinin belirlenmesi" konulu yazısının görüşülerek, Plan ve Bütçe komisyonuna sevk edildi.

Gündemin altıncı maddesi görüşülerek, "Belediyemizin 2022 Mali Yılı İçerisinde Amatör Spor Kulüplerine Sporu Teşvik Amacı ile 6360 Sayılı Yasa Gereği Yapılacak Nakdi Yardımın Belirlenmesi" konulu yazısı görüşülerek, plan ve bütçe komisyonuna sevk edildi. 

Atabay’a borçlanma yetkisi

Gündemin yedinci maddesi olan “Borçlanma Yetkisi” konulu yazısı görüşülerek, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’a borçlanma yetkisi oy çokluğuyla kabul edildi. 

Gündemin sekizinci maddesi olan “Ek Ödenek Verilmesi” konulu yazısı görüşülerek, Plan ve bütçe komisyonuna sevk edildi. 

Gündemin dokuzuncu maddesi olan Belediye Meclis İmar Komisyonuna sevk edilen; İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 29/11/2021 tarih 3828 sayılı ‘’ Akbük Mahallesi 4804 Ada 1 Parsel ve 4221 Ada 1 Parsel Plan Değişikliği Teklifi” konulu yazısına ilişkin komisyon raporu görüşüldü. Komisyon raporu geldiği haliyle oylanarak, 2 red, 2 çekimser oy sonucu, oy çokluğuyla kabul edildi. 

Gündemin son maddesi olan “İmar Plan Notunun Planlarımıza İşlenmesi ” konulu yazısı görüşülerek, imar komisyonuna sevk edildi. 
HABER: ELİF DİKBAŞ