Didim Derneği, yapılması planlanan ‘Jeotermal Kaynak Kullanarak Seracılık Faaliyeti Projesi’ ile ilgili “ÇED gerekli değildir” kararına yönelik açtığı dava lehine sonuçlandı. 
“ÇED gerekli değildir” kararı iptal olurken, Didim Derneği konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. 
“Konuyu kararı yargıya taşıdık”
Didim Derneği Üyesi Şehir Plancısı Filiz Çelik Hekimoğlu, “ÇED gerekli değildir" kararı iptal oldu, kentimizin içme suyu kaynakları zehirlenmekten kurtuldu” diyerek basın açıklaması yaptı.
Hekimoğlu tarafından yapılan açıklamada “Kamusal varlıklarımızı, doğal kaynaklarımızı kirlenmekten korumak ve gerekli tedbirleri almak öncelikle kamu idarelerinin ve ardından tüm yurttaşların ortak görevi ve sorumluluğudur. Bizler Didim Derneği olarak, yaşam alanlarımıza sahip çıktığımız ölçüde, sağlıklı yarınlara kavuşacağımıza inanıyoruz. Bu inançla kentimizde uygulanmak istenen yatırım programlarını imkanlarımız ölçüsünde incelemeye; sorgulamaya çalışmaktayız. Aklımızda soru işaretleri oluşturanları ise, konusunda uzman kişilerce incelenmesi amacıyla yargıya taşımaktayız.
Geçtiğimiz günlerde Aydın Valiliği tarafından “ÇED Gerekli Değildir” kararı verilen ilçemiz Hisar Mahallesi 175 Ada,14 Parsel üzerinde yapılması planlanan  “Jeotermal Kaynak Kullanarak Seracılık Faaliyeti Projesi” bu kapsamda derneğimizce ele alınmıştır. Projenin tanıtım dosyasında sunulan bazı verilerde çelişkili ifadeler gördük. Yasalara göre eksiklikler olduğunu tespit ettik.  Projenin uygulanması durumunda içme suyu kaynaklarımızın kirlenebileceği; suları kullanımı sonucunda insan ve çevre sağlığının bozulabileceği endişesini yaşadık. Bu nedenle konuyu kararı yargıya taşıdık. 
Derneğimizin açtığı dava, bilirkişi incelemeleri sonucunda Aydın 2. İdare Mahkemesi, 28/09/2021 tarihinde karara bağlanmıştır. Projeye ait "ÇED Gerekli Değildir" kararının iptal edilmiştir.

ODA BAŞKANI ŞAM, DÜNYA ŞOFÖRLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI ODA BAŞKANI ŞAM, DÜNYA ŞOFÖRLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI

“Yargı kararları ile koruma altına alınmıştır”
Mahkemenin aldığı karar ile kentimizde önemli bir sağlık ve çevre kirliliğinin önlenmiş olması önemlidir. Kentimizin havza sularında kirliliğe neden olabilecek zararlar önlenmiştir. Didim’in suları ve toprakları, yargı kararları ile bir kez daha koruma altına alınmıştır.   
Mahkemenin almış olduğu bu kararın, bundan böyle kentimiz yatırımlarında  örnek teşkil etmesini umuyoruz. Kentimizde insana, doğaya ve tüm canlılara saygılı yatırım kararlarını görmek istiyoruz. Bu vesileyle Didim Derneği olarak yaşam alanlarına saygı göstermeyen her türlü projenin de  hukuk nezdinde kararlılıkla takipçisi olmaya devam edeceğimizi  kamuoyu ile paylaşmak isteriz. 
Sağlıklı yarınlara birlikte erişmek dileğiyle tüm Didim sever dostlarımızı kentimizle dayanışmaya ve ortak mücadeleye davet ediyoruz.” dedi.

HABER:ELİF DİKBAŞ