Barbaros Hayrettin Paşa Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen kutlama programına Didim Kaymakamı Dr. Mustafa Yiğit, Didim Garnizon Komutanı Deniz Albay Ali Saçan, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Didim Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Emin Çıplak, Didim İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ, kamu kurumların amirleri, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları ve eğitim camiası katıldı.

Didim Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezi’nde bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende, Didim İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ tarafından konuşma gerçekleştirildi. Üstündağ, “Bu gün öğretmenler günü, bu gün millet mekteplerinin açılışı ve Atatürk'ün Başöğretmen oluşunun yıldönümü, bugün yurdumuzun her yerinde olduğu gibi ilçemizde de bu onurlu ve gururlu mesleğin mensubu olarak görev yapan ve görev yapmış emekli olan öğretmenlerimiz, Öğretmenler gününüz kutlu olsun.
Öğretmenlik insanlık tarihinin en anlamlı ve en ölümsüz mesleğidir. Öğretmenler toplumların hem mazisidir hem de maziyi öğreticidir. Milletimizin devletimizin tarihini, kıymetini, ideallerini değerlerini çocuklarımıza öğreten ,onlara bilgileriyle ışık tutan öğretmenlerimize çok şey borçluyuz. Osman Gazi için Şeyh Edebali, Mimar Sinan için Muslihittin Ağa, Fatih Sultan Mehmet için Atatürk için öğretmeni Yüzbaşı Mustafa ne önemde ise bizlerinde hayatında bugünlere gelmemizde en az anne ve babamız kadar emeği olan her zaman yad ettiğimiz eli öpülesi benimde hayatımda yer etmiş bir Emine öğretmenimiz, bir Nejdet öğretmenimiz, bir Oktay öğretmenlerimiz vardır. Öğretmen hayatımıza girip hayatımızdan hiç çıkmayandır. Yıllar yıllar sonra bile önünde saygı ile eğildiğimiz, düğme iliklediğimiz yegane insanlardandır. Bu mesleği de en değerli meslek yapan budur. Sayın kaymakamım değerli meslektaşlarım, biz öğretmenler mum misali erisekte etrafına şık tutan, yılmadan yorulmadan azimle, sabırla elimizdeki aydınlık meşaleyi ülkemizin dört bir yanına ulaştıran vatan millet, devlet bayrak aşkıyla ,insan sevgisiyle, inanç ve imanla yüce bir vazifeyle yapan insanlarız. Bu doğru yolda önümüze çıkan tüm engelleri aşacağımıza milli birliğimize ve beraberliğimize her zaman her şartta sahip çıkacağımıza, inancım sonsuzdur. Sözlerime burada son verirken basta başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Tüm öğretmen arkadaşlarımızın öğretmenler gününü kutluyorum.

Konuşmanın ardından emekliye ayrılan ve göreve yeni başlayan bir öğretmen duygularını ifade etti. Program kapsamında emekliye ayrılan öğretmenlere İlçe Kaymakamı Yiğit tarafından teşekkür belgesi verildi. Ardından Barbaros Hayrettin Paşa Anadolu Lisesi öğrencileri, şehit olan öğretmenleri anlatan oratoryo sahneye koydu. Daha sonra göreve başlayan yeni öğretmenler için yemin töreni düzenlendi. Program kapsamında Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri ilçe protokolünce verildi. Kutlama programı öğrencilerin seslendirdiği şarkılarla sona erdi.

HABER: ELİF DİKBAŞ

DENİZ AKTAŞ: AÇIK AÇIK SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORUM DENİZ AKTAŞ: AÇIK AÇIK SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORUM