19 Eylül Gaziler Günü olması nedeniyle Didim Cumhuriyet Meydanında tören düzenlendi. 
Törene Didim Kaymakamı Mustafa Yiğit, Garnizon Komutanı Albay Ali Saçan, Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Cumhuriyet Baş Savcısı Mehmet Emin Çıplak, İlçe Emniyet Müdürü Yunus Dinç, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Gani Solak, Didim Gaziler Derneği Başkanı İlker Türkol ve yönetimi, siyasi parti ilçe başkanları ve yöneticileri, STK yöneticileri ile Didimliler katıldı. 
Tören saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Didim Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Didim Belediyesi, Muharip Gaziler Derneği sırasıyla Kent Meydanında bulunan Atatürk büstüne çelenk sundu.
Çelenk sunumunun ardından Muharip Gaziler Derneği Didim Şube Başkanı İlker Türkol günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Türkol, konuşmasında, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e Türkiye Büyük Millet Meclisince verilen Gazilik unvanının 100. Yılında Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizin ve Ebediyete intikal etmiş olan gazilerimizin huzurunda Minnet, Şükran ve rahmetle eğiliyor, hayatta olan gazilerimize Allah'tan sağlıklı uzun ömür diliyorum. Gaziler Günümüzü kutluyor saygı ve sevgilerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.
Törenin ardından Didim Kaymakamlığı tarafından Polis Moral Eğitim Merkezinde kahvaltı etkinliği düzenlendi. 
Didim'de bulunan gaziler ve ailelerinin katıldığı kahvaltıda, Kaymakam Yiğit yaptığı konuşma yaptı. Kaymakam Yiğit’in yaptığı konuşmasında, “Sözlerime Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün " Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaşın kanıyla ıslanmadıkça, terk olunamaz. Onun için her birlik, bulunduğu mevziden atılabilir. Fakat küçük büyük her birlik, ilk durabildiği noktada tekrar düşmana karşı cephe teşkil edip muharebeye devam eder. Yanındaki birliğin çekilmeye mecbur olduğunu gören birlikler, ona tabi olamaz. Bulunduğu mevzide nihayete kadar direnmeye mecburdur sözleri ile başlamak istedim. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e "Mareşal" Rütbesi İle "Gazi" unvanı Verilmesinin 100. Yılı Ve "Gaziler Günü" Kutlu Olsun. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimiz Olmak Üzere Yaşamını Yitiren Gazilerimizi Rahmet Ve Saygı İle Anıyor, Halen Yaşayan Gazilerimize Minnet Duygularımla Esenlikle Sürdürecekleri Uzun Bir Yaşam Diliyorum.." ifadelerine yer verdi. 
Etkinlik, Didim Müftüsü Hasan Hüseyin Susam'nın yaptığı dua ile sona erdi.

HABER: ELİF DİKBAŞ
 

TARIM ARAZİLERİNDE KONTROLLER BAŞLADI TARIM ARAZİLERİNDE KONTROLLER BAŞLADI