TARIM ARAZİLERİNDE KONTROLLER BAŞLADI TARIM ARAZİLERİNDE KONTROLLER BAŞLADI

Didim’de İlköğretim Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında Didim Kent Meydanı’nda çelenk sunumu gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Didim İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, meydanda bulunan Atatürk anıtına çelenk sundu. Tören, Cumhuriyet İlkokulu’nda devam etti.
Kent Meydanı’nda gerçekleşen ilköğretim haftası törenine Didim İlçe Kaymakamı Mustafa Yiğit, Didim Belediye Başkan Vekili Kerim Küsmez, Didim İlçe Milli Müdürü Şakir Sait Üstündağ, bazı siyasi parti ve STK temsilcileri, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.


“Aklı geliştiren zenginleştiren kullanılmasını öğreten okuldur”
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Didim İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ yaptı. 
İlçe Milli Eğitim Müdürü Üstündağ, konuşmasında “13-17 Eylül İlköğretim Haftası ve 2021/2022 eğitim öğretim yılı hepimize kutlu olsun. Biz öğretmenler öğrencilerimiz, velilerimiz hepimiz verilen bir aradan sonra yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın mutluluğu sevinci ve heyecan içindeyiz. İlçemizde bu eğitim ve öğretim yılında 13 bin 379 öğrencimiz 46 okulumuzda eğitim ve öğretim yapacaktır. Halk oranımız Açık Veysel bir şiirinde şöyle diyor "Dünyanın en zengin aklını gördüm; sermayesini sordum dedi ki okul. İnsan diğer canlılardan ayıran en önemli özelliği aklı ve zekasıdır. Fakat akıl kendiliğinden gelişemez. Aklı geliştiren zenginleştiren kullanılmasını öğreten okuldur. Öğretmendir.. Okulun amacı sadece bilgi vermek değil eğitmektir, öğretmek, yeni davranışlar kazandırmak hayata ve geleceğe hazırlamak, milli manevi değerlere bağlı, saygı, vatan, millet, bayrak sevgisi ile yoğrulmuş çağdaş bir insan yetiştirmek ve en önemlisi de iyi bir insan yetiştirmektir.. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi de ilk ilham ana baba kucağından sonra okuldaki öğretmenin dilinden vicdanından eğitiminden alınır.  Herkesin eğitim için yapabileceği bir şey vardır sözünden yola çıkılarak veli öğretmen okul yönetimi işbirliğini sağlamak eğitim ve öğretimde hele bele içinde bulunduğumuz pandemi şartlarında daha büyük önem kazanmaktadır. Eğitimin bütün bileşenleri olarak çocuklarımızın eğitimi için üzerimize düşen tüm sorumlulukları yapmak ve görevleri yerine getirmek, her zamankinden çok bugün daha değerlidir.
Bu duygu ve düşünceler ile sözlerime burada son verirken Başta başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş eğitimcilerimizi saygı şükran ve minnetle anıyorum. Yeni eğitim öğretim yılımızın da sağlığın, esenliğin, başarıların olduğu güzel bir yıl olmasını temenni ediyorum.” İfadelerine yer verdi. 
Törenin ardından Cumhuriyet İlköğretim okulunda düzenlenen programla ilköğretim haftası kutlamaları sona erdi.