DİHAD Başkanı Süren, “Didim’de sokak hayvanları toplatılır mı?” gibi tepkilerine neden olan söylemlere karşı açıklama yaparak, Didim Belediyesi’nin hiçbir sokak hayvanının keyfi olarak alınıp, barınağa götürmediğini ifade etti. 
“Yasalara aykırı”
Süren, açıklamasında “Dikkat! Tüm hayvansever dostlarımıza duyurudur! Didim sınırlarında barınağa götürülmek üzere, Didim Belediyesi tarafından hiçbir sokak dostumuz keyfi olarak alınıp, barınağa götürülmemiştir. Yasalara aykırı bir alınma olduğunu düşündüğünüz bir alımda, lütfen bizim ile iletişime geçiniz. Yasalara aykırı olarak, sokak hayvanlarını barınaklara almak suçtur!
“Duyarlı olmaya davet ediyoruz”
Sokak hayvanları barınaklara sadece kısırlaştırma, kayıt altına alma, tedavi etme amacı ile alınır. Sonra tekrar yerine geri bırakılması yasal olarak zorunludur. Yasalara aykırı olarak hiç kimse, hiç bir kurum sahipsiz hayvanları yaşam yerlerinden alamaz, barınağa ya da benzeri alanlara götüremez.  Tüm hayvan hakları savunucularını, bu konuda daha duyarlı davranmaya ve belediyelerin uygulamalarını kontrol etmeye davet ediyoruz. “ ifadelerini kullandı. 
HABER: ELİF DİKBAŞ

Uyuşturucu madde ele geçirildi Uyuşturucu madde ele geçirildi