Cemevi Başkanı İlhan’ın açıklaması şu şekilde;
Adaletten, özgürlüklerden, eşitliklerden, haktan, hukuktan, paylaşımdan yana olan biz Alevilerin bu topraklarda hiç bir zaman yetki hakkı olmadı.
Cumhuriyetin kuruluşundan günümüze kadarki süreçte Siyasi Partiler Alevi Toplumunun sorunlarını göz ardı edip, Alevileri bir oy yığını olarak Görmüştür.
2022 yılında Alevilik- Sünnilik, Kürtlük - Türklük tartışılıyor. Siyaset bunun üzerinden şekillendiriliyor.
İyi Parti Ankara Milletvekili Halil İbrahim Oral’ın “Kılıçdaroğlu'nun Alevi olması benim açımdan engel değil, ben tanıyorum, ilkelerini biliyorum. Türk toplumu açısından Sünni diyeceğimiz Müslüman kesim tarafından bu bir endişedir.” Açıklaması geldikleri Siyasi geleneğin bilinçaltının dışarıya yansımasıdır. Kendi aralarında yaptıkları konuşmaların dışa vurmasıdır. Kemal Kılıçtaroğlunun Aleviliğinin, inanç kimliğinin tartışılması, örf adetleri, geleneğini dezavantaj gibi sunmak,  Alevi olduğu İçin kazanamaz, hiç kimse oy vermez demek ,bu ülkenin vatandaşı olan biz Alevileri incitiyor, yaralıyor, kırıyor.
Bu tür mikro milliyetçilik, mikro mezhepçilik ve faşizan söylemler, Türkiye halklarının birliğine, Beraberliğine, Barış içinde yaşanmasına zarar veriyor. Bu tür hassas söylemleri düşünmeyeceksin , Konuşmayacaksın. Sonrada gidip Özür dilemeler bilinçaltındaki hiç bir gerçeği değiştirmez. 
Gazeteci İsmail Saymaz ile röportaj yapan İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı, Kılıçtaroğlu için ‘O mu aday olacak , Alevi olduğu İçin kazanamaz ‘ demesi bu zihniyetin devamıydı .
Tıpkı Haziran 2011 seçimlerinde Erdoğan Başbakanlığı döneminde tam 7 seçim bölgesinde (Muş , Kastamonu , Maraş, Afyon , Amasya ,Denizli ve Malatya) Kılıçtaroğlu’nun Alevi Kimliği üzerinden propaganda yaptı ve mitinge gelen meydanlardaki halk tarafından yuhalattı.
 Aleviliği veya başka bir inancı sevip sevmemek bireyin özgür hakkıdır. Kimse sev ya da sevme diye baskı yapamaz. Demokraside böyle bir şey olamaz zaten. Ancak demokraside bir inancı propaganda malzemesi yapıp ‘ötekileştirme’ de olamaz.
Sonrada Aleviler bizim kardeşimizdir safsatasını söylerler. Hayır Kardeşlik öyle olmaz. Kardeşliğin özü şudur. ;
Herkes inancında serbest bırakılırsa kardeşlik olur. Kimse kimsenin inancına müdahale etmese kardeşlik olur. Kimse kimsenin inancını şekillendirmez ise kardeşlik olur. Kardeşliğin özü Laik Demokratik bir Türkiye den geçer .Madem Aleviler sizin kardeşiniz ise , Normalleşme süreci istiyorsanız , Kılıçtaroğlu’nun Alevi kimliğinin tartışılması yerine , Çıkın Alevi Cumhurbaşkanımız olsun söyleyin .
Samimiyet testi yapmak istiyorsanız alın size büyük bir fırsat. Kimlik siyaseti üzerine siyasetinizi inşa etmeyin. Kimlik siyaseti bu ülkeyi her daim kamplaştırdı, kutuplaştırdı, ayrıştırdı. Oysaki Alevilerin yaşam biçimlerini, insana, doğaya, sanata, edebiyata, ilime, bilime nasıl baktıklarını kendilerine düstur edinseler. Aleviliğin özgür paylaşımc ,sevgi ve ortak yaşama dayalı bir öğreti olduğunu bilseler, bu iğrenç söylemlerinden utanırlar.
Bu ülkede Vatandaşlık görevlerini dürüstçe yerine getiren , Vergisini ödeyen , Askerlik hizmetini yapan , Devletini ve Halkını seven Aleviler bu ülkenin hep mağdurları ve Ötekileri olmuştur. Sen Alevisin Devlet Dairelerinde Müdür olamazsın
Sen Alevisin Emniyet Müdürü, Kaymakam , Vali , Üst düzeye Bürokrat olamazsın,
Sen Alevisin Askeriyede üst düzey Rütbeli  Asker Komutan olamazsın,
Sen Alevisin Seçin kazanamazsın
Başbakan , Cumhurbaşkanı olamazsın.
Amma Kenan Evren gibi sünni olup, binlerce gençleri işkencelerden geçiren, sağcısı ,solcusu binlerce gençleri katleden  yaşları küçük olanları (Erdal Eren’i) bir gecede yaşlarını büyülterek idam sehpalarına gönderen zalim birinin Cumhurbaşkanı olmasını hazmedebiliyorsun.
Kınıyoruz. Kınıyoruz dil terbiyesi olmayan, kirli yürekli Ankara Milletvekili  Halil  İbrahim  Oral’ı ve onun gibi düşünenleri  ve Dün İyi Parti  Milletvekili’nin mezhepçi konuşmalarından dolayı özür dilemesinden 6’lı Masa devrilmesin diye bu olayın üstünü örtmeye kalkmasın hiç kimse .Eğer böyle zihniyetler halen varsa , devam edecekse bu tür kırıcı dil, akıtıyorsa her fırsatta ağzındaki zehrini, yıkılsın o Masa . Halen Kılıçtaroğlu’nun Aleviliği geliyorsa akıllarına o masadan hayır gelmez. Dik Duruşunu bozmadan, zalime boyun eğmeden, yaşamın onuruyla yoluna devam edenlere bin selam olsun.
HABER: ELİF DİKBAŞ

TARIM ARAZİLERİNDE KONTROLLER BAŞLADI TARIM ARAZİLERİNDE KONTROLLER BAŞLADI