“Bu ülkenin çarkları emekle dönüyor”
İzmir mitingi öncesi Didim Kent Meydanı’nda toplanan KESK’liler davul-zurna eşliğinde halaylar çekti. Meydanda toplanan kitle adına açıklamayı Eğitim-sen Didim Temsilcisi Belkıs Kahraman gerçekleştirdi. Kahraman, açıklamasında; “Bu ülkenin çarkları emekle dönüyor.  Ama emekçiye bütçeye gelince bir türlü sıra gelemiyor! Asgari ücretle işverenin cebinden çıkan maaşlara %50 zam yapılırken aynı bonkörlüğü devletin kasasından çıkacak olan memur maaşları için yapılmaması kabul edilir değildir! Ve buradaki olay asgari ücrete verilen zam da değildir, kamu emekçilerine verilmeyen zamdır! Kamu emekçilerinin enflasyon oranındaki kaybı %45’lerin üzerinde, bu kayıplar giderilmeden herhangi bir zammın kamu emekçileri nezdinde bir karşılığı yok. Döviz kurlarının rekor kırdığı şu günlerde insanca yaşayacak ücret talep ediyoruz.  Her gün gün be gün eriyen alım gücümüzdür! Bu ülkede yaşanan krizin faturası ise biz kamu emekçi ve emeklilerine yüklenmektedir. Her gün artık baş edemediğimiz zamlar karşısında artmayan tek şey biz emekçi ve emeklilerin maaşları. Ve biz de KESK olarak artık geçinemiyoruz diyoruz. 
Tüm Türkiye’de ‘Geçinemiyoruz’ şiarıyla işsizliğe, yoksulluğa, zamlara karşı  ve 2022 yılı Bütçesinin sermayeye, ranta, savaşa değil ! Halktan ve emekçilerden yana oluşturulsun talebiyle başlatılan imza kampanyasında; iki haftadır Didim’imizde farklı noktalarda sınırlı zamanımıza ve olumsuz hava şartlarına rağmen hedeflediğimiz 5.000 imzaya ulaştık. Çok teşekkür ediyoruz Didim. 
Bugün de 13.30’da İzmir Gündoğdu Meydanından emekçilerin sesi yükselecek. Sesimize ses olan, emekten, emekçiden yana olan herkesle haklı mücadelemizi biraz daha yükselteceğiz!
Haydi Didim Mitinge!” ifadelerini kullandı.
HABER: ELİF DİKBAŞ

Bayramlaşmaya giderken adeta savaştılar Bayramlaşmaya giderken adeta savaştılar