Kibele Derneği kadın üyeler, Altınkum Yalı Caddesi üzerinde bulunan Medusa heykeli önünde basın açıklaması yaparak “Pınar Gültekin için adalet!” yazılı pankart açtı. 
Basın açıklamasını Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Elif Karaman okudu. Karaman açıklamada; “Kadın kırımında ilk sorgulanan, olaya konu olan şiddet, vahşet veya cinayet değil, kadının kendisi oluyor. Önce bir sınava tabi tutuluyor kadın, ne yapmışta, nasıl davranmışta, şiddete uğramış veya katledilmiş.
Pınar Gültekin davasında verilen karar kadına, uygulanan vahşet, şiddet, cinayeti değil, cinsiyetçi yargı pratiklerini pekiştiriyor. Verilen karar failleri cesaretlendiriyor. Şimdi soruyoruz "Haksız tahrike" sevk eden hiddet: varili bulurken, iştirakçileri çağırırken, benzini tedarik ederken, boylu poslu Pınar Gültekin'i varile sokarken, üstüne beton dökerken hiç mi sönmemiş? Neyin indirimi? Neyin tahriki? Tahrik yoktur! İşkence, cinayet vardır!
Verilen kararı tanımıyor, haklarımıza ve hayatlarımıza yönelik saldırılara karşı birlikte ve çok güçlü olduğumuzu biliyor ve haykırmaya devam ediyoruz: "İstanbul sözleşmesi yaşatır.” ifadelerine yer verdi.   

HABER: ELİF DİKBAŞ 

MOTOSİKLET HIRSIZLARI YAKAYI ELE VERDİ MOTOSİKLET HIRSIZLARI YAKAYI ELE VERDİ