5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanuna göre, 14 Temmuz 2021 tarihinden önce sahiplenilmiş olan; American Pitbull Terrier, Japanese Tosa, Dogo Argentino, Fila Brasilerio, American Staffordshire Terrier,  American Bully ırkı “tehlike arz eden köpek ırkları” grubunda yer alan köpeklerin 14 Ocak 2022 tarihine kadar kısırlaştırılması gerekiyor.  Kısırlaştırılmasına dair belgeyle birlikte İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvurarak köpeklerini Tarım ve Orman Bakanlığı’nın kayıt sistemine kaydettirmeleri gerekiyor.
14 Ocak 2022 tarihine kadar kayıt işlemi tamamlamayan söz konusu ırk köpek sahiplerine 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununa göre, idari para cezası uygulanarak, köpeklere el konulur ve bu hayvanlar belediyeler tarafından hayvan bakımevine götürülür.
Diğer ırk köpekler ile kediler ve gelinciklerin ise 31 Aralık 2022 tarihine kadar kimliklendirilmeleri zorunlu olup, hayvan sahiplerinin İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri veya serbest Veteriner Hekim Muayenehanelerine başvurmaları gerekmektedir.
HABER: ELİF DİKBAŞ

DENİZ AKTAŞ: AÇIK AÇIK SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORUM DENİZ AKTAŞ: AÇIK AÇIK SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORUM