“MANZARALAR” OYUNUNA DİDİMLİLER YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ “MANZARALAR” OYUNUNA DİDİMLİLER YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Kültür Turizm Bakanlığı, Didim Kaymakamlığı, Didim Belediyesi, Didim Ticaret Odası, Didim Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Çaparı Balık, Balıkçı Ustam ve çeşitli firmaların desteklediği 9. Uluslararası Halk Dansları FolkFest, yapılan gala ile son buldu.
Festivalin gala gecesinde Yurt Dışından İran, Makedonya, Moldova, Gürcistan ve Bulgaristan ekipleri katıldı. Türkiye’den Bursa ve Söke’den katılanların yanı sıra DAHOT Minikler ve Yıldızlar Halk Oyunları Ekiplerinin misafiri oldu.
ÇİÇEK SUNUMU YAPILDI
Didim Cumhuriyet Kent Meydanında bando eşiğinde katılımcılar yürüyüş yaparak, Atatürk Anıtı önünde toplandı.
Yapılan Saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Didim CHP İlçe Başkanı Nurettin Koçak , Belediye Başkan Yardımcısı Öznur Demirci Gündoğdu, DAHOT Başkanı İlyas Aydur tarafından katılımcılara birer çiçek sunumu yapıldı.
HER ETKİNLİK DİDİM İÇİN
Açılış konuşmasını yapan DAHOT Başkanı İlyas Aydur '''Bize destek olan tüm sponsorlarımıza canı gönülden çok teşekkür ediyorum. Bu etkinliği izlemek için buraya kadar gelerek bizleri onurlandıran siz Didim Halkı iyi ki varsınız cansınız sizlere de çok teşekkür ediyorum. Sağ olun var olun.'' dedi.
Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay ise yaptığı kısa konuşmasında özetle ''9.su düzenlenen bu Uluslar Arası Festivale Didim Belediyesi olarak destek sağladık. Ulu Önder Atatürk'un Yurtta Barış Dünyada barış diyerek dile getirdiği düşüncesi bu tur etkinliklerle destekleniyor. Her etkinlik sizin için siz değerli halkımız için. Daha nice Festivallerde bulunmak dileğimle katılımlarınız için hepinize çok teşekkür ediyorum.'' dedi.
GÖSTERİLER İLGİ İLE İZLENDİ
Yapılan konuşmalar ve çiçek sunumunun ardından gruplar gösterilerine başladı. Yöresel kıyafetleri ile her grup izleyenlere farklı danslar sundu. 
HABER: ELİF DİKBAŞ