Emek Partisi (EMEP) Didim İlçe Örgütü, Eğitim-sen Didim Baştemsilcisi ve 2 yönetici olmak üzere 3 eğitim emekçisinin sürgün edilmesine tepki göstererek, “Haksızlığa karşı gücümüz birliğimizdir!” dedi.

EMEP Didim İlçe Örgütü tarafından yapılan basın açıklamasında yapılan bu kanunsuz ve kuralsız sürgünleri kınadıklarını ifade ederek, “Eğitim-Sen Didim Temsilciliğinin yanındayız, bu sürgünler derhal durdurulmalı. Haksızlığa karşı geleceğimize sahip çıkmamız ve her alanda birlikte olmamız gerekir. Gücümüz birliğimizdir.” dedi.

EMEP Didim İlçe Örgütü tarafından yapılan yazılı açıklamanın tam metni ise şekilde;

AK Parti Didim meclis üyesi listesi belli oldu AK Parti Didim meclis üyesi listesi belli oldu

Kamu emekçilerin yıllardır sürdürdükleri ekonomik, özlük ve demokratik mücadeleleri çoğu zaman iktidarları rahatsız etmiştir. İktidarlar karşılarında örgütlü ve hak talep eden kamu emekçisi değil, kapıkulu memurlar isterler. Ancak KESK ve KESK’e bağlı iş kolu sendikalar kapıkulluğunu red ettikleri için sürekli iktidarların hedefi durumuna gelmiştir. Kamu emekçilerin örgütlü mücadelesi yıllardır önceki iktidarları rahatsız ettiği gibi AKP iktidarını da rahatsız etmiştir. 

 Soruşturma, sürgün ve ceza gibi baskıcı yöntemler daha öncelerde olduğu gibi AKP iktidarı tarafında daha yoğun bir şekilde uygulanmaktadır. Bunun en bariz örneği 15 Temmuz darbesini ‘’Allahın bir lütfu’’ görerek on binlerce kamu emekçisini KHK’larla işinden, ekmeğinden etmiştir. Bir gece yarısı yayınlanan kararnamelerle on binlerce kamu emekçisini güvencesiz bırakan bir iktidar, sürgün ve soruşturmaları çok hafif ceza olarak görmektedir. Aslında her tür ceza yöntemi kamu emekçilerinin örgütlü mücadelesine yönelik bir engellemedir. Eğitim emekçileri ve onların öz örgütü Eğitim-Sen yıllardır sürdürdüğü parasız, bilimsel, laik ve anadilde eğitim mücadelesinde hiçbir zaman ödün vermemiştir.

İlçemizde üç eğitim emekçisinin, bilimsel ve parasız eğitime sahip çıktıkları için sürgün edilmelerini kabul edilebilir bulmuyoruz. Biz Emek Partisi Didim İlçe Örgütü olarak yapılan bu kanunsuz ve kuralsız sürgünleri kınıyoruz. Eğitim-Sen Didim Temsilciliğinin yanındayız, bu sürgünler derhal durdurulmalıdır. Haksızlığa karşı geleceğimize sahip çıkmamız ve her alanda birlikte olmamız gerekir. Gücümüz birliğimizdir.       

HABER: ELİF DİKBAŞ