Türkiye'de çok nadir karşılaşılan bir durum olan Didim Gücü'nün sponsor başkanı Cemile Özcan Yiğitoğlu’nun kulübün yeni başkanı olduğu açıklanırken, kız futbol takımı kurma çalışmalarına da başlandı.
Kahvaltılı toplantının ardından basın mensuplarına konuşan Didimgücü Spor Kurucu Başkanı ve Kulüp Antrenörü Ferhat Kılıç, 2018 yılında altyapı branşlarıyla başladıklarını ifade ederek 2021-2022 sezonunda A takımın 1. amatörde mücadele edeceğini belirtti. Kılıç, “2018 yılından beri çok yalnız kaldım. Çok güzel şeyler yapmaya gayret ettim. Burada iyi şeyler de yaptığına inanıyorum. Ancak sizler de takdir edersiniz ki bu sadece manevi destek ile olmuyor. Maddi desteğin burada çok önemli olduğunu biliyoruz. Ben de bu konuda yalnız kaldığım için ve Cemile hanımın da belirttiği gibi aslında bizim amacımız iyi birey, iyi vatandaş, iyi futbolcu felsefesi ile yola çıkıyoruz. Bizim için öncelikle Didim ve Didim'de gençleri yetiştireceğimiz en önemli unsurlar, temel noktalarımız. Bize öncelikle kendine, çevresine, ailesine iyi bir birey olması bu her şeyden çok daha önemli. Bu yolda da biz birlikte ilk adımı attık. İnşallah önümüzdeki süreçlerde de bu birliktelik devam eder. Bizim güzel temennilerimiz hayata da geçirilir. Bu şekilde ben tekrar hayırlı olsun diyorum. Cemile Hanımın kendisine de kulübümüz adına da teşekkür ediyorum.” dedi.
“Didim'de doğru işler yapmışız”
Kılıç, mevcut kadro ve takviyelerle 1. amatörde mücadele edeceklerini kaydederek, “Oyuncuların bizi tercih eden, yeni oyuncular ve daha önceki benimle birlikte çalışan oyuncular hiçbir maddi karşılık beklemeden şu anda geliyor. Bu şu demek ki biz Didim'de doğru işler yapmışız. Bu sebeple futbolcular da bizi bu şekilde tercih ediyor. Bunun dışında şunu söyleyebilirim. Alt yaş gruplarımız var. U11, U12, U13, U14, U15, U16 ve U17 yaş gruplarına kadar bizim yaş gruplarımız var. A takımda da 1. Amatör de mücadele edecek.” diye konuştu.
“Futbola ilgim var”
Didim’in ilk ve tek kulüp başkanı olan Didimgücü Spor Kulübü Başkanı Cemile Özcan Yiğitoğlu, gayrimenkul işiyle uğraştığını ve 16 yaşındaki oğlunun kalecilik yapmasından sonra futbolla ilgilenmeye başlandığını söyledi. Yiğitoğlu, Antrenör Ferhat Kılıç’ın sporcularla olan ilişkilerinin de bu adımı atmasında etkili olduğunu belirterek, “Biz Ferhat hoca ile 2 senedir tanışıyoruz. Oğlumuz 8 senedir futbolla ilgileniyor. Bizim tek istediğimiz oğlumuz önce saygısını, insanlara karşı değerini ve iyi bir birey olabilmesi için çaba harcıyorduk. Aslında biz iyi bir kaleci; bize verdiği emek çok yüksek, spor liselerini kazanmasına da oğlumuz Mertcan'ın girmesine destek olan Ferhat hocadır. Onun yaptıklarını gördük. Tek başına bayağı bir yükün altına girdi. Takımla ilgili hem maddi hem manevi. Biz de Ferhat hocanın verdiği emeklerden dolayı bundan sonraki yolunda ona da hem maddi hem manevi hem kulüp yönetimi olarak hem de bir kardeş olarak ona destek vermek için onun yanında yer almak istedik. Ferhat hoca ile uyum içinde hareket edebiliyoruz. Futbolla ilgili herhangi bir teknik bilgim yok. Ama tabii ki de futbola ilgim var. Şimdiye kadar bunu herhangi bir yerde söylemedik. Açıkçası kendi aramızda konuşuyorduk. Sürpriz olsun diye, kimseyle daha bunu konuşmadık evet ilk defa açıklıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

“Didim Gücü kız futbol okulu”
Kulüp Başkanı Yiğitoğlu ve antrenör Kılıç Didim’de kulüp bünyesinde kız futbol takımı projeleri olduğunu da açıklayarak, “Didim Gücü kız futbol okulu projemiz vardı. Pandemi başlayınca yarıda kalmıştı. Bunu önümüzdeki günlerde planlamalarını yapıp tekrar bir daha başlayacağız. Bununla ilgili de futbolun sadece erkeklerin sporu değil aynı zamanda kadınların da futbolda neler başarabileceğini, neler yapabileceğini burada göstermek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
HABER: ELİF DİKBAŞ

Minik okçular  il birincisi oldu Minik okçular  il birincisi oldu