DİDİM

Didim’de Dev Tu­rizm Ar­sa­sı Sa­tı­şa Çı­kı­yor: Mu­ham­men Bedel 1 Mil­yar 630 Mil­yon TL

İller Ban­ka­sı (İLBANK) ta­ra­fın­dan Tür­ki­ye ge­ne­lin­de dü­zen­le­nen arsa mü­za­ye­de­si kap­sa­mın­da, Aydın’ın Didim il­çe­sin­de bu­lu­nan dev tu­rizm ya­tı­rım alanı sa­tı­şa su­nu­lu­yor. Top­lam 120 bin 626 met­re­ka­re bü­yük­lü­ğün­de­ki arsa için be­lir­le­nen mu­ham­men bedel 1 mil­yar 630 mil­yon 27 bin lira ola­rak açık­lan­dı.

16 Ha­zi­ran 2026 ta­ri­hin­de ger­çek­leş­ti­ri­lecek mü­za­ye­de­de sa­tı­şa çı­ka­rı­la­cak olan ta­şın­maz, Didim’in ge­li­şim po­tan­si­ye­li yük­sek böl­ge­le­rin­den Efe­ler Ma­hal­le­si’nde yer alı­yor. Tu­rizm Tesis Alanı ima­rı­na sahip olan par­sel, ya­tı­rım­cı­la­ra büyük öl­çek­li tu­rizm pro­je­le­ri ge­liş­tir­me fır­sa­tı su­nu­yor.

İLBANK ta­ra­fın­dan ya­yım­la­nan bil­gi­le­re göre, 611 ada 1 par­sel­de bu­lu­nan ta­şın­ma­zın brüt alanı 120 bin 626,98 met­re­ka­re ola­rak ka­yıt­lar­da yer alı­yor. Ar­sa­nın sa­tı­şı­na ka­tıl­mak is­te­yen ya­tı­rım­cı­la­rın 20 mil­yon lira te­mi­nat ya­tır­ma­sı ge­re­ki­yor.
İmar pla­nın­da “Tu­rizm Tesis Alanı” ola­rak yer alan ta­şın­maz için emsal (E) de­ğe­ri 0,50 ola­rak be­lir­len­miş du­rum­da. Ay­rı­ca par­se­lin ku­zey­ba­tı kö­şe­sin­de bu­lu­nan yak­la­şık 1.056,77 met­re­ka­re­lik ala­nın yol­dan ihdas edil­me­si ge­rek­ti­ği bil­gi­si de satış şart­la­rın­da yer aldı.

KDV Mu­afi­ye­ti ve Va­de­li Ödeme İmkânı
Mü­za­ye­de kap­sa­mın­da ya­tı­rım­cı­la­ra ödeme ko­lay­lı­ğı da sağ­la­nı­yor. Ta­şın­ma­zın sa­tı­şın­da KDV uy­gu­lan­ma­ya­ca­ğı be­lir­ti­lir­ken, yüzde 30 pe­şi­nat ve 24 aya kadar vade se­çe­ne­ği su­nu­lu­yor. Va­de­li sa­tış­lar­da aylık yüzde 3,32 vade farkı uy­gu­la­na­cak.
An­ka­ra, İstan­bul ve in­ter­net üze­rin­den eş za­man­lı ola­rak ger­çek­leş­ti­ri­lecek mü­za­ye­de, 16 Ha­zi­ran 2026 Salı günü saat 10.30’da baş­la­ya­cak. Sa­tı­şın, Didim’de son yıl­la­rın en yük­sek be­del­li kamu ta­şın­ma­zı iha­le­le­rin­den biri ol­ma­sı bek­le­ni­yor.

Bölge Eko­no­mi­si­ne Katkı Bek­le­ni­yor
Söz ko­nu­su ara­zi­nin tu­rizm amaç­lı de­ğer­len­di­ril­me­si ha­lin­de Didim’in yatak ka­pa­si­te­si­nin ar­ta­bi­le­ce­ği­ni, yeni is­tih­dam alan­la­rı­nın olu­şa­bi­le­ce­ği­ni ve bölge eko­no­mi­si­ne önem­li kat­kı­lar sağ­la­ya­bi­le­ce­ği­ni ifade edi­yor. Büyük öl­çek­li otel, tatil köyü veya karma tu­rizm pro­je­le­ri­ne uygun ni­te­lik­te­ki ar­sa­nın, ya­tı­rım­cı­lar ara­sın­da yoğun ilgi gör­me­si bek­le­ni­yor.
Didim’de sa­tı­şa çı­ka­rı­lan bu dev tu­rizm ara­zi­si­nin mü­za­ye­de so­nu­cun­da hangi ya­tı­rım­cı­nın bün­ye­si­ne ka­tı­la­ca­ğı ve böl­ge­de nasıl bir proje ge­liş­ti­ri­le­ce­ği merak ko­nu­su oldu.

HABER : ERGUN KORKMAZ

{ "vars": { "account": "G-W4QZM0WZP2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }