Avu­kat, psi­ko­log, polis me­mu­ru ve kamu gö­rev­li­si gibi çe­şit­li mes­lek­ler­den bi­rey­ler, pro­fes­yo­nel mut­fak dün­ya­sı­na adım ata­rak aş­çı­lık ha­yal­le­ri­ni ger­çe­ğe dö­nüş­tü­rü­yor.

20250415 123320

MES­LEĞİN İNCELİKLERİNİ ÖĞRENİYORUZ
Hukuk fa­kül­te­si me­zu­nu ve aynı za­man­da avu­kat­lık yapan Hü­se­yin Gü­neş­li, aş­çı­lı­ğa duy­du­ğu merak ne­de­niy­le bu bö­lü­me kay­dol­du­ğu­nu be­lir­te­rek şun­la­rı söy­le­di:
"Avu­kat­lık mes­le­ği­ni sür­dü­rür­ken bir yan­dan da içim­de­ki aş­çı­lık il­gi­si­ni bas­tı­ra­ma­dım. Didim’de ol­duk­ça ve­rim­li bir or­tam­da bu mes­le­ğin in­ce­lik­le­ri­ni öğ­re­ni­yo­ruz. Genç ar­ka­daş­la­rı­mız­la ve ho­ca­la­rı­mız­la ke­yif­li bir bir­lik­te­li­ği­miz var. Aş­çı­lık oku­mak hem zevk­li hem öğ­re­ti­ci; her gün yeni tat­lar ve bil­gi­ler­le ta­nı­şı­yo­ruz."

20250415 123259

Pamuk Sektöründe Kırmızı Alarm: Üretici ve Sanayici Zor Günlerden Geçiyor Pamuk Sektöründe Kırmızı Alarm: Üretici ve Sanayici Zor Günlerden Geçiyor

SU­NU­LAN EĞİTİM OR­TA­MIN­DAN MEM­NU­NUZ
Didim’de psi­ko­log ola­rak görev yapan Aytaç Kom­şu­cu da ben­zer duy­gu­lar­la bö­lü­me kay­dol­du­ğu­nu be­lir­te­rek, "Yemek yap­ma­ya olan ilgim ve fark­lı mut­fak kül­tür­le­ri­ni ta­nı­ma is­te­ğim beni bu bö­lü­me yön­len­dir­di. Aş­çı­lık­la bir­lik­te sa­de­ce yemek pi­şir­me­yi değil, aynı za­man­da sunum ve ha­zır­lık tek­nik­le­ri­ni de öğ­re­ni­yo­ruz. Didim’de biz­le­re su­nu­lan eği­tim or­ta­mın­dan ol­duk­ça mem­nu­nuz," dedi.

FARK­LI MES­LEK­LER BÖ­LÜ­ME RENK KATTI

Didim Mes­lek Yük­se­ko­ku­lu Mü­dü­rü Dr. Öğr. Üyesi M. Nimet Çavuş, Aş­çı­lık Bö­lü­mü’nün Öğr. Gör. Yaren Berk­taş’ın ko­or­di­nas­yo­nun­da, fark­lı mes­lek grup­la­rın­dan gelen öğ­ren­ci­ler­le daha da zen­gin­leş­ti­ği­ni ifade etti. Çavuş, oku­lun yal­nız­ca aş­çı­lık değil, Tu­rizm ve Otel İşlet­me­ci­li­ği ile Tu­rizm ve Se­ya­hat Hiz­met­le­ri prog­ram­la­rın­da da eği­tim ver­di­ği­ni vur­gu­la­ya­rak, "Oku­lu­muz sek­tö­re ni­te­lik­li ara ele­man ka­zan­dır­ma an­la­mın­da önem­li bir ko­num­da. Aş­çı­lık bö­lü­mü­mü­ze ilgi her yıl ar­tı­yor. Fark­lı mes­lek­ler­den gelen öğ­ren­ci­le­ri­miz bu bö­lü­me renk ka­tı­yor. Me­zun­la­rı­mız eğer is­ter­ler­se yeni bir mes­lek sa­hi­bi ola­rak mezun olu­yor­lar,” dedi.  HABER : ELİF DİKBAŞ