Başkan Atabay, Zabıta Müdürü Hacıfettahoğlu’na yapılan saldırıyı kınadı

Didim Belediyesi Zabıta Müdürü Murat Hacıfettahoğlu’nun sabah saatlerinde silahlı saldırıya uğramasının ardından Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, basın açıklaması yaparak saldırıyı kınadı.

Zabıta Müdürü Murat Hacıfettahoğlu’nun sabah saatlerinde evinin önünde silahlı saldırıya uğramasının ardından basın açıklaması yapan Başkan Atabay, Zabıta Müdürü Hacıfettahoğlu’nun hayati tehlikesi olmadığını ve Adnan Menderes Üniversitesi hastanesine kaldırıldığını belirterek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Zabıta Müdürü Hacıfettahoğlu’na yapılan silahlı saldırıyı kınayan Başkan Atabay, olayla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Sabah 8:30 civarından Belediyemiz Zabıta Müdürümüze menfur, kalleşçe ve kahpece saldırı oldu. Düzeni korumak için mücadele eden resmi belediye görevlilerine ne ilk ne de son saldırıdır. Bu mücadele rant elde etmek için şehrin her tarafına saldıran insanlarla, şehrin kolluk kuvvetlerinin yaptığı mücadeledir. Bu işlerin çözümü bu değildir. İnsanlara pusu kurarak, ateş ederek, yaralayarak hatta öldürerek, öldürmeye teşebbüs ederek, hiç kimseyi korkutamazlar. Bu ülke demokrasiyle yönetilen kanunlarla şekillendirilmiş bu yaşam tarzını benimsemiş laik bir cumhuriyettir, devlettir. Bize karşı yapılan bu menfur saldırıların hiçbirisi bizim görev yapmamızı engelleyemez. Biz yetkimizi kanunlardan, gücümüzü halktan alıyoruz. Şekillendirilmiş bir çerçevedeki görevimizi sonuna kadar yapmaya devam edeceğiz. Geçmişte de şahsım da dahil olmak üzere birçok arkadaşımıza başkan yardımcılarımıza, meclis üyelerine, zabıta müdürümüze ve zabıta görevlilerimize bu ve buna benzer saldırılar oldu. Ama biz görevimizi yapmaya aynı kararlılıkla devam ediyoruz. ta ki bu görevimizi bir başkasına devredene kadar. Bizden aldıkları bayrağı eminim ki aynı titizlikle aynı şekilde devam edeceklerdir.

DENİZ AKTAŞ: AÇIK AÇIK SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORUM DENİZ AKTAŞ: AÇIK AÇIK SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORUM

FAİL VEYA FAİLLER EN KISA SÜREDE YAKALANACAKTIR

Emniyet müdürümüzle görüştüm. Kamera kayıtları var. Çalışmalara devam ettiklerini söylediler. En kısa süre içerisinde yakalanıp, adalete teslim olacaktır. Ama adaletten de isteğimiz şudur: bu tür olayları münferit olaylar olarak görmeyip, devam eden ve devam edecek olan olaylar olarak düşünülüp, halkın menfaatine çalışan insanların bir nebze korunabilmesi ve kendilerini daha güçlü hissedebilmeleri için gereken cezanın titizlikle verilmesidir. Adalete her zaman güveniyoruz. Bu görevi yaparken, adaletten başka güvenebileceğimiz, sığınabileceğimiz bir nokta yok. Türkiye Cumhuriyeti devleti, hukuk devletidir. Biz buna inanıyoruz. Fail veya faillerin en kısa süre içerisinde yakalanıp, olayı işleyen ve arkasındaki insanların en kısa süre içerisinde yakalanmalarını, yargılanmalarını ve hüküm giymelerini istiyoruz. Tabi ki söz adaletindir.

ÇOCUĞUNUN YANINDA YAPILMIŞ

Zabıta Müdürü Hacıfettahoğlu’nun sağlık durumuyla ilgili bilgi veren Başkan Atabay, “Kendisiyle hastanede görüştüm. Çok kısa mesafeden ateş edilmiş. Yanında çocuğu varken yapılmış. Bu da ayrı bir vicdansızlık. Bir ayağında iki kurşun yarası var. Öbür ayağında bir kurşun yarası var. Hayati tehlikesi yok. Adnan Menderes Üniversite hastanesine sevk edildi. Orada da kontrolden geçirilecek. Büyük bir ihtimalle hassas bir ameliyat gerekecektir.” dedi.

HABER: ELİF DİKBAŞ