Didim'in en köklü sivil top­lum ku­ru­luş­la­rın­dan biri olan Didim Der­ne­ği, 21. Ola­ğan Genel Ku­ru­lu’nu ger­çek­leş­tir­di. Didim Ti­ca­ret Odası Top­lan­tı Sa­lo­nu’nda ya­pı­lan genel ku­ru­lun divan baş­kan­lı­ğı­nı Didim Kent Kon­se­yi Baş­ka­nı Osman Ay­yıl­dız ve katip üye Mehmet Erol, yazman Göknur Kiziroğlu yaptı.

Genel kurul, saygı du­ru­şu ve İstik­lal Marşı’nın okun­ma­sıy­la baş­la­dı ve gündem maddeleri ile devam etti. Ar­dın­dan Der­nek Baş­ka­nı Filiz He­ki­moğ­lu, der­ne­ğin fa­ali­yet­le­ri hak­kın­da bilgi verdi.

20250403 162517

"Didim’in De­ğer­le­ri­ne Sahip Çık­ma­ya Devam Ede­ce­ğiz”
Filiz He­ki­moğ­lu ko­nuş­ma­sın­da şun­la­rı söy­le­di:
“Didim Der­ne­ği’nin 21. Ola­ğan Genel Ku­ru­lu’na hoş gel­di­niz. 1986’dan bu yana ken­ti­mi­zin do­ğa­sı­nı, kül­tü­rü­nü ve yaşam alan­la­rı­nı ko­ru­mak için mü­ca­de­le edi­yo­ruz. Bu sü­reç­te des­tek veren tüm üye­le­ri­mi­ze, sivil top­lum ku­ru­luş­la­rı­na, basın men­sup­la­rı­na ve Didim hal­kı­na gö­nül­den te­şek­kür ede­rim.

Ken­ti­miz­de ya­şa­nan ge­liş­me­le­ri bi­lim­sel ve tek­nik ve­ri­ler ışı­ğın­da de­ğer­len­di­ri­yor, ge­rek­ti­ğin­de hu­ku­ki yol­la­ra baş­vu­ru­yo­ruz. Ne yazık ki, mev­cut imar plan­la­rı­na rağ­men kamu ya­ra­rı­nı gö­zet­me­yen uy­gu­la­ma­lar­la karşı kar­şı­ya­yız. Didim’in doğal ve kül­tü­rel var­lık­la­rı teh­dit al­tın­da­dır. Rant odak­lı pro­je­ler, kamu alan­la­rı­nı hal­kın kul­la­nı­mın­dan çı­ka­rı­yor, çevre kir­li­li­ği­ni ar­tı­rı­yor. Oysa biz, do­ğay­la uyum­lu, sağ­lık­lı ve sür­dü­rü­le­bi­lir bir kent is­ti­yo­ruz.

Tarih bo­yun­ca kent­ler de­ğiş­miş­tir, ancak önem­li olan bu de­ği­şi­min yö­nü­dür. Eğer bir kent afet­le­re karşı daha kı­rıl­gan hale ge­li­yor, doğal alan­lar yok edi­li­yor, alt­ya­pı so­run­la­rı çö­zül­mü­yor­sa, bu de­ği­şim yan­lış bir yön­de­dir. İklim kri­zi­nin et­ki­le­ri­ni artık her yerde his­se­di­yo­ruz. Bu yüz­den do­ğa­yı ko­ru­yan, in­sa­nı mer­ke­ze alan bir şe­hir­ci­lik an­la­yı­şı­na ih­ti­ya­cı­mız var.

Bu­gü­ne kadar Didim’in de­ğer­le­ri­ni sa­vun­ma mü­ca­de­le­sin­de ya­nı­mız­da olan her­ke­se te­şek­kür edi­yo­rum. Bir­lik­te daha güzel bir ge­lecek inşa etmek di­le­ğiy­le…”

20250403 162129

Meh­met Soy­sa­lan Onur­sal Baş­kan Se­çil­di.
Genel ku­rul­da ay­rı­ca, Didim Der­ne­ği’nin ku­ru­cu üye­le­rin­den ve uzun yıl­lar baş­kan­lı­ğı­nı yapan Meh­met Soy­sa­lan, der­ne­ğe sağ­la­dı­ğı kat­kı­lar­dan do­la­yı Onur­sal Baş­kan se­çil­di.

Didim’de Ruh­sat­sız Silah Ope­ras­yo­nu
Didim’de Ruh­sat­sız Silah Ope­ras­yo­nu
İçeriği Görüntüle

Tek liste ile yapılan seçimler sonucunda yeni yönetim şöyle oluştu.  Filiz Hekimoğlu, Asiye Okbay, Ekrem Gençaslan, Kerem Soysalan, Meliha Cuvelek, Murat Yüksel ve Saime Özarslan olarak belirlendi.

Didim Der­ne­ği, önü­müz­de­ki dö­nem­de de ken­tin sos­yal, kül­tü­rel ve çev­re­sel ge­li­şi­mi için ça­lış­ma­la­rı­na devam ede­ce­ği­ni du­yur­du.  HABER . ELİF DİKBAŞ