Didim Meslek Yüksekokulu ev sahipliğinde, Anadolu Gastro Turizm Derneği ve Didim Genç İş İnsanları Derneği iş birliğiyle “Didim Gastro Turizm Paneli” düzenlendi. DİGEM'de gerçekleştirilen etkinliğe Didim Kaymakamı Can Kazım Kuruca, Cumhuriyet Başsavcısı Anıl Altay, Didim MYO Müdürü Dr. Nimet Çavuş, Didim Genç İş İnsanları Derneği Başkanı Mustafa Teke, kurum amirleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından açılış konuşmasını yapan Didim MYO Müdürü Dr. Nimet Çavuş, Didim’in gastronomi ve turizm alanındaki zenginliğine dikkat çekti. “Didim Gastro Turizm Panelimize hoş geldiniz,” diyerek sözlerine başlayan Çavuş, şunları ifade etti:
“Bugün burada hem gastronomi hem de turizm alanında büyük bir potansiyele sahip olan Didim’de kültürel değerlerimizi, lezzet mirasımızı ve bu alandaki yeni yaklaşımları konuşmak için bir araya geldik. Gastronomi turizmi sadece bir yemek deneyimi değil, aynı zamanda şehirlerin, bölgelerin kimliklerinin ulusal ve uluslararası alanda tanıtılmasında güçlü bir araçtır. Panelimizin ilk oturumunda gastro turizmin çeşitli yönlerini ele alacağız. İkinci oturumda ise rasyonel mutfak teknolojileri üzerine uygulamalı sunumlar gerçekleştirilecek. Bu organizasyonun hayata geçmesinde emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum.”

I M G 2448

ÖZGÜN YEMEKLERİN ORTAYA ÇIKMASI GEREKİYOR
Ardından söz alan Didim Kaymakamı Can Kazım Kuruca ise panelin önemine değinerek şu ifadeleri kullandı:
“Modern dünyada herhangi bir ürünü pazarlayabilmek için çeşitlilik şart. Otomobilde nasıl her segmente hitap eden modeller üretiliyorsa, turizmde de artık sadece deniz, kum, güneşle yetinmek mümkün değil. Didim bu anlamda çok şanslı bir ilçe. 50'den fazla koyumuz, mavi bayraklı plajlarımız, Apollon Tapınağı, Milet Antik Kenti ve İlyas Bey Külliyesi gibi kültürel hazinelerimiz var. Ama tüm bu güzelliklerin yanı sıra Didim’in özgün yemek kültürüyle de ön plana çıkması gerekiyor. İnsanlar artık gittikleri yerde o bölgeye özgü tatlar arıyor. Didim'e özgü tariflerin geliştirilmesi ve tanıtılması gerekiyor. Bu bağlamda gastro turizm, kentimizin tanıtımı ve ekonomik gelişimi açısından büyük bir fırsat. Bu panelin çok değerli olduğunu düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

DİSK Genel İş üyesi iş­çi­le­ri KHK Sü­re­cin­de­ki Be­lir­siz­lik Ne­de­niy­le Ey­lem­de DİSK Genel İş üyesi iş­çi­le­ri KHK Sü­re­cin­de­ki Be­lir­siz­lik Ne­de­niy­le Ey­lem­de

I M G 2443
Panelin moderatörlüğünü Dr. Nimet Çavuş yaparken; Anadolu Gastro Turizm Derneği’nden Ömer Kartın, Ayşegül Binici, Dr. Öğr. Üyesi Yalçın Güçer ile Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nden Doç. Dr. Sedat Akkurnaz, Dr. Erfen Gönül, Dr. Fatma Buse Akkurnaz ve Öğr. Gör. Aytekin Kalkan panelist olarak yer aldı.

I M G 2429
Workshop oturumunda ise Anadolu Gastro Turizm Derneği’nden Öğr. Gör. Emir Hilmi Üner, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nden Öğr. Gör. Okan Umut Şimşek ve Rational Fırınları Ege Bölge Müdürü Executive Chef Uğur Gömeç uygulamalı sunumlar gerçekleştirdi. Katılımcılar, rasyonel mutfak teknolojileriyle hazırlanan özgün lezzetlerin sunumlarını deneyimledi.
Panel sonunda, Didim’in gastronomi ve turizmde markalaşması için iş birliği ve sürdürülebilir projelerin önemine dikkat çekildi.  HABER : ELİF DİKBAŞ