DİSK Genel İş üyesi iş­çi­le­ri KHK Sü­re­cin­de­ki Be­lir­siz­lik Ne­de­niy­le Ey­lem­de
Didim Be­le­di­ye­sin­de ça­lı­şan 14 işçi, KHK sü­re­cin­de ça­lış­ma dö­nem­le­ri­ne iliş­kin adım­la­rın net­leş­me­me­si üze­ri­ne sabah sa­at­le­rin­de be­le­di­ye bah­çe­sin­de eylem ger­çek­leş­ti­ri­yor.

“Her Yıl Bizi Ge­çiş­ti­ri­yor­lar”
Didim Be­le­di­ye­si şir­ke­ti­ne bağlı ça­lı­şan 14 be­le­di­ye iş­çi­si ara­sın­da 10 yılı aşkın sü­re­dir görev yapan ça­lı­şan­la­rın da bu­lu­nu­yor. İşçi­ler, 6 aylık ge­çi­ci ça­lış­ma sü­re­ci­ne dair bilgi al­dık­la­rı­nı ifade etti.
İşçi­ler açık­la­ma­la­rın­da, “5 Mayıs’ta bize me­saj­la bilgi ve­ril­di. 5 ay 29 gün ça­lış­mak is­te­yen­ler bu şe­kil­de devam edecek, 11 ay 29 gün ça­lış­mak is­te­yen­ler ona göre ter­cih­te bu­lu­na­cak de­nil­di. Biz de 5 ay 29 gün ça­lış­ma­yı seç­tik. Çünkü bu şe­kil­de ma­aş­la­rı­mız daha yük­sek olu­yor. 11 ay 29 gün ça­lı­şın­ca as­ga­ri ücret alı­yo­ruz, yıl­lık izin, taz­mi­nat gibi hak­la­rı­mız yok. Biz­ler hak­la­rı­mı­zı almak is­ti­yo­ruz. 10 yıl­dır bu ku­rum­da­yız ama biz­den önce ge­len­le­re ta­nı­nan bazı hak­lar bize ve­ril­mi­yor,” de­di­ler.  HABER : ELİF DİKBAŞ

20250515 083840

AKBÜK DE­MOK­RASİ PLAT­FOR­MU’NDAN MAAŞ ZAM­LA­RI, TORBA YASA VE SA­VAŞ­LA­RA TEPKİ AKBÜK DE­MOK­RASİ PLAT­FOR­MU’NDAN MAAŞ ZAM­LA­RI, TORBA YASA VE SA­VAŞ­LA­RA TEPKİ

“Bi­zim­le Kimse İlgi­len­me­di”
İşçi­ler, eylem ta­ri­hi­nin te­sa­düf ol­du­ğu­nu ve her­han­gi bir si­ya­si ge­liş­mey­le iliş­ki­len­di­ril­me­me­si ge­rek­ti­ği­ni de ıs­rar­la be­lirt­ti. İşçi­ler, “Bil­gi­len­dir­me 5 Mayıs’ta ya­pıl­dı, 10 gün­dür bek­li­yo­ruz. Bugün yap­tı­ğı­mız eylem Özgür Özel'in zi­ya­re­tiy­le il­gi­li değil. Kaan Baş­kan ve Aydan Baş­kan ile gö­rüş­tük ama sorun çö­zül­me­di. Tem­sil­ci­miz bizi yan­lış yön­len­dir­di. Mü­dür­le­re, amir­le­re ya­şa­na­cak sı­kın­tı­yı ön­ce­den bil­dir­dik ama geri dönüş ala­ma­dık. Gün ve­ril­di, liste ve­ril­di, biz de bu ka­ra­rı aldık.” ifa­de­le­riy­le sü­re­ce dair ya­şa­dık­la­rı ile­ti­şim so­run­la­rı­nı dile ge­tir­di­ler.

Ay­rı­ca, iş­çi­ler ge­lecek Pa­zar­te­si günü işten çı­ka­rı­la­cak­la­rı yö­nün­de bilgi al­dık­la­rı­nı iddia ede­rek hu­ku­ki mü­ca­de­le­le­ri­ni baş­la­ta­cak­la­rı­nı be­lirt­ti. Avu­kat­la­rı­nı ken­di­le­ri­nin tut­tu­ğu­nu, sen­di­ka­nın da des­tek ver­me­si­ni bek­le­dik­le­ri­ni söy­le­dik­le­ri halde üyesi ol­duk­la­rı DİSK Genel İş sen­di­ka­sı tem­sil­ci­li­ğin­den her­han­gi bir zi­ya­ret ya da açık­la­ma ger­çek­leş­ti­ril­me­di.