25-26-27 Nisan ta­rih­le­ri ara­sın­da ger­çek­le­şecek olan Ege Lez­zet­le­ri Fes­ti­va­li, Ege mut­fa­ğı­nın eşsiz tat­la­rı­nı, ge­le­nek­sel el iş­le­ri­ni ve yö­re­sel ürün­le­ri va­tan­daş­lar­la bu­luş­tur­du.
Fes­ti­va­lin açı­lı­şı Akköy gi­ri­şin­de top­la­nan ka­la­ba­lık­la baş­la­dı. Çi­çek­ler­le süs­le­nen trak­tör, kor­te­je ön­cü­lük eder­ken; pro­fes­yo­nel dans grup­la­rı, bando ekibi ve al­kış­lar­la renk­li bir yü­rü­yüş ger­çek­leş­ti­ril­di. Fes­ti­va­le CHP Aydın Mil­let­ve­ki­li Evrim Ka­ra­koz, İYİ Parti Aydın Mil­let­ve­ki­li Ömer Ka­ra­kaş, Afyon Be­le­di­ye Baş­ka­nı Burcu Kök­sal, Didim Be­le­di­ye Baş­ka­nı Ha­ti­ce Gen­çay ve bir­çok si­ya­si tem­sil­ci, STK yö­ne­ti­ci­si ile va­tan­daş­lar ka­tıl­dı.

I M G 20250425 W A0110(1)

Zey­tin­ya­ğın­dan Sof­ra­la­ra Uza­nan Bir Kül­tür
Fes­ti­va­lin açı­lış ko­nuş­ma­sı­nı yapan Didim Be­le­di­ye Baş­ka­nı Ha­ti­ce Gen­çay, ka­tı­lım­cı­la­ra te­şek­kür ede­rek şu söz­ler­le fes­ti­va­lin ama­cı­nı özet­le­di:
“Yemek artık sa­de­ce karın do­yur­mak için değil; sağ­lık­lı yaşam, kül­tür, za­ra­fet ve pay­la­şım an­la­mın­da da ha­ya­tı­mı­zın mer­ke­zin­de. Ege mut­fa­ğıy­la hem geç­mi­şi­mi­zi yad edi­yo­ruz hem de ge­le­ce­ğe sağ­lık­lı ne­sil­ler bı­rak­mak için far­kın­da­lık oluş­tu­ru­yo­ruz.”
Gen­çay, eko­no­mik zor­luk­la­rın ya­şan­dı­ğı bu dö­nem­de, do­ğa­nın sun­du­ğu kay­nak­la­rın öne­mi­ne de dik­kat çe­ke­rek, “Do­ğa­da bul­du­ğu­muz ot­la­rı ye­me­ğe dö­nüş­tü­re­rek kendi kay­nak­la­rı­mız­la sof­ra­mı­zı ku­ru­yo­ruz,” dedi.

I M G 20250425 W A0109

1 GÜN­LÜK AS­KERLİK İÇİN 6 KI­NA­LI KU­ZU­YA KINA YA­KIL­DI 1 GÜN­LÜK AS­KERLİK İÇİN 6 KI­NA­LI KU­ZU­YA KINA YA­KIL­DI

Lez­zet ve Kül­tür Bir Arada
Fes­ti­val ala­nın­da ku­ru­lan stant­lar­da Didim’de ye­tiş­ti­ri­len ot­lar­dan ya­pı­lan yö­re­sel ye­mek­ler, zey­tin­yağ­lı­lar, tat­lı­lar ve bir­çok yö­re­sel ürün zi­ya­ret­çi­le­re su­nul­du. Ka­tı­lım­cı­lar, so­kak­lar­da ku­ru­lan alan­lar­da göz­le­me, sarma, börek gibi ev ya­pı­mı lez­zet­le­ri tatma şansı ya­ka­lar­ken, sokak mü­zis­yen­le­ri fes­ti­val at­mos­fe­ri­ni mü­zik­le zen­gin­leş­tir­di.
Aydın Adnan Men­de­res Üni­ver­si­te­si Didim Mes­lek Yük­se­ko­ku­lu Aş­çı­lık Bö­lü­mü öğ­ren­ci­le­ri de kendi ha­zır­la­dık­la­rı ye­mek­le­ri zi­ya­ret­çi­le­re ikram etti. Şef­ler ise “Ege’nin Yeşil Mi­ra­sı”, “Yeni Nesil Yo­rum­lar” ve “Nos­tal­jik Ye­ni­lik” gibi te­ma­lar­la Ege mut­fa­ğı­nın in­ce­lik­le­ri­ni pay­la­şa­rak in­te­rak­tif su­num­lar ger­çek­leş­tir­di.

I M G 20250425 W A0115

Akköy, Üç Gün Bo­yun­ca Lez­ze­tin Baş­ken­ti
Didim Ege Lez­zet­le­ri Fes­ti­va­li, üç gün bo­yun­ca Ege’nin doğal ve kül­tü­rel zen­gin­lik­le­ri­ni göz­ler önüne ser­me­ye devam edecek. Zi­ya­ret­çi­ler hem da­mak­la­rı­na hitap eden lez­zet­ler­le bu­lu­şa­cak, hem de Ege’nin kadim kül­tü­rü­ne yol­cu­luk ya­pa­cak.  HABER : ELİF DİKBAŞ