Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısında CHP’li Zeynel Şener, Ali Çağlar ve AKP’li Mevlit Kandil mazeretli olarak katılmadı. Meclis toplantısı öncesi konuşma yapan Başkan Atabay, herkesin yeni yılını kutlayarak 2024 yılından umutlu olduklarını ifade etti. Konuşmanın ardından 22-23 Aralık gecelerinde Pençe Kilit Harekatında şehit düşen 12 asker için saygı duruşunda bulunuldu.

meclis (3)-4

GÜNDEM MADDELERİNE GEÇİLDİ

Gündemin ilk maddesi olan 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 20. Maddesi gereği 2024 yılı Meclis toplantı gün ve saati ile meclisin tatil edileceği ayın belirlenmesi konusu görüşülerek, her ayın ilk Çarşamba günü saat 14.00’da yapılmasına ve tatil yapılmamasına karar verildi.

Gündemin ikinci maddesi olan 2024 yılında görev yapacak Denetim Komisyonunun seçildi. Gizli yapılan oylama sonucu göre seçilen Meclis üyeleri şu şekilde oldu; Muammer Kanat (21 oy), Sinan Yalçın (19 oy), Sevinç Karataş (16 oy), Metin Çakır (20 oy), Eda Yücel İlhan (16 oy)

Gündemin üçüncü maddesi olan  "5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 32. maddesi gereği 2024 mali yılı içinde Belediye Meclis, Denetim ve İhtisas Komisyon Üyelerine yapılacak "huzur hakkı" ücretinin belirlenmesi" konulu yazısı görüşülerek, plan ve bütçe komisyonuna sevk edildi.

Gündemin dördüncü maddesi olan  ‘’Kırsal Mahalle ve Kırsal Yerleşik Alan Tespiti ‘’ konusuna ilişkin komisyon raporu görüşülerek, oy çokluğuyla kabul edildi.

Gündemin beşinci maddesi olan  ‘’Nakdi Yardımlar’’ konulu yazısı görüşülerek, plan ve bütçe komisyonuna sevk edildi.

Gündemin altıncı maddesi olan ‘’Borçlanma Yetkisi’’ konulu yazısı görüşülerek, oy çokluğuyla görüşüldü.

Gündemin yedinci olan ‘’Ödenek Aktarma’’ ve sekizinci maddesi olan ‘’Yurt Dışı Fuar Giderleri’’ konulu yazısı görüşülerek, plan ve bütçe komisyonuna sevk edildi.

Didim'de Uyuşturucu kullanan 6 şüpheli yakalandı Didim'de Uyuşturucu kullanan 6 şüpheli yakalandı

Gündemin 9,10 ve 11. Maddeleri ise imar ve şehircilik komisyonuna sevk edildi.

Komisyonlara sevk edilen gündem maddeleri görüşülmek üzere 5 Ocak 2024 Cuma 15.00’da meclis tekrar bir araya gelecek.

HABER: ELİF DİKBAŞ 

4-79

meclis (6)

Editör: Ergun Korkmaz