Taşburun balıkçıları, ihaleye, üretim yapan büyük firmaların girmesi sonucunda yerel balıkçılığın biteceğini ifade etti.

 “Limana faydaları yok”
Akköy Su Ürünleri Kooperatifi Balıkçıları, Akköy Mahallesi’nde bulunan Meydan Kahvehanesinde Didim’deki bazı dernek temsilcileriyle bir araya geldi. 
Toplantı da konuşma yapan Akköy Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Bilal Cevizci, “2017 yılında yapılan ihalede çok cüzi miktarda belge parası alındı. şimdi ise yapılan ihalede 440 bin TL gibi bir parayla limanın kiralanması söz konusu. Balık çiftliklerin kapasitesiyle d liman dolmuş durumda. Şu an 12 çiftlik var. Her bir çiftliğe ait 3-4 tane tekne var. Biz bu teknelere yani üreticilere nakil de kesemiyoruz. Limana faydaları yok.”


“Yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz”
Taşburun Balıkçı Barınağı’nın en büyük derdi ise; barınağın ihale süreci. Geçtiğimiz haftalarda yapılan Taşburun Balıkçı Barınağı’nın ihalesi mevzuata aykırılıkları sebebi ile iptal edildi. Yeni yapılacak olan ihale sürecinde balık üretici firmaları tarafından kurulan kooperatifinde ihaleye girebileceğinin ibaresi eklendi.  Kooperatif Başkanı Cevizci ise bu ibare sonucunda yerel balıkçılığın biteceğini ifade ederek, “Kooperatif olarak iptal edilen ihaleye tekrar girmemiz çok zor görünüyor. Bizler küçük balıkçılarız. Bu ihaleyi bölgedeki büyük balık çiftlikleri alırsa bundan en çok Didim'in yerel balıkçılığı zarar görür. Konu hakkında yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz. Aslında liman hepimize yetecek kadar büyük fakat zaman içerisinde akıntı ve rüzgarla dolmuş durumda. Fiziki şartların acil bir şekilde çözüme kavuşması gerekiyor. Liman kapısı değişmeden önce 4 metre su derinliği vardı. Kapı değişirse eski haline dönebilir.” dedi.

HABER: ELİF DİKBAŞ

Didim'de ha­zi­ne­ye ait ara­zi­den top­rak alır­ken ya­ka­lan­dı Didim'de ha­zi­ne­ye ait ara­zi­den top­rak alır­ken ya­ka­lan­dı