Yarışmaya Aydın’ın çeşitli yerlerinden amatör fotoğrafçılar tarafından 1000 fotoğraf gönderildi. Gönderilen fotoğraflar önce elenerek sayı 300’e düşürüldü. Jüri üyeleri, 300 fotoğraf içerisinden ilk 3’ü ve özel jüri ödülüne layık görülen bir fotoğrafı belirledi.
Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Hidayet Sayın Konferans Salonunda yarışmada dereceye girenler için ödül töreni düzenlendi. Programda Kahraman Türk Kadınları ve Cumhuriyet kadınları konulu giysilerin yer aldığı defile yapıldı. Birbirinden güzel ve tarihi kıyafetlerin yer aldığı defile, ödül törenine renk kattı.
Ödül töreninde konuşma yapan Aydın Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Fatma Yazıcı, Aydın’a duyduğu sevdanın zamana ve mekana sığmayacağına dikkat çekip tarihi yerlerin daha geniş bir kitleye tanıtımı için fotoğraf yarışması düzenlediklerini söyledi. Amatör fotoğrafçıların birbirinden değerli fotoğraflarla yarışmaya katıldığını dile getiren Başkan Yazıcı, jürinin ilk üçü ve özel jüri ödülünü belirlediğini ve bugün de ödülleri teslim etmek üzere bir araya geldiklerini aktardı. Aydın’ın tarihi güzelliklerini fotoğraf makineleriyle kareleyen bütün katılımcılara teşekkür eden Yazıcı, dernek olarak kentin tanıtımı için çalışacaklarını söyledi.
Yarışmanın ikincisi Didim’den 
Aydın İl Kültür Turizm Müdürü Umut Tuncer, Didim Turizm Derneği Başkanı Mustafa Şentürk ve Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Aydın İl Temsilcisi Hasan Kuru, yarışmanın birincisi İsmail Danyeli, ikincisi Ali Kayabaşı, üçüncüsü Hüseyin Obruklu ve jüri özel ödülünü alan Salih Kuş’a plaketleri verildi. Jüri üyelerine ise teşekkür belgesi verildi. Dereceye girenlere tatil için sponsor olan otel işletmecilerine plaket ve teşekkür belgesi verildi. Törenin ardından katılımcılar kokteyle katıldı.

MOTOSİKLET HIRSIZLARI YAKAYI ELE VERDİ MOTOSİKLET HIRSIZLARI YAKAYI ELE VERDİ

Haber:Elif Dikbaş