Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)98. kuruluş yıldönümünü Kent Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanan partililer ile kutladı. Kuruluşunun 98. yıl dönümünü kutlayan CHP’liler Kent meydanında bulunan Türkiye Cumhuriyeti ve CHP’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün heykeline çelenk sundu. 
Çelenk sunma törenine Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, CHP İlçe Başkanı Nurettin Koçak ve ilçe yöneticileri, Belediye Başkan Yardımcıları ve bazı belediye meclis üyelerinin yanı sıra çok sayıda partili katıldı.  Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, çelenk sunumu ile devam etti. 
“Partimizi birlik ve beraberlik içerisinde tutmalıyız”
Çelenk sunumunun ardından konuşma yapan Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, “Masa başında değil savaş meydanında kurulmuş bir partinin kuruluşunun 98.yıl dönümünü kutluyoruz.” dedi. Başkan Atabay, konuşmasında “Dünyada ender yaşayan bu kadar uzun süreler yaşayan partilerden bir tanesine sahip olmanın onurunu taşımak her Cumhuriyet Halk partili için nasıl büyük bir şerefse bizler içinde ilçemizde böyle bir partiyi temsil eden bireyler olmakta o kadar onur ve gurur verici. Gerçekten 98 yıl önce belki de tarihin en ağır şartlarında kurulan bir partinin ve bir liderin neler yapabileceğini bu kadar süre içerisinde bütün dünya gördü. Bazı zamanlarda demokrasi iptal edildi, lağvedildi. Bazı zamanlarda ara rejimler geldi, ihtilaller oldu. Gerekiyor muydu? Gerekmiyor muydu? Bu tarihçilerin bileceği bir iş ama kapatılmak dahil her türlü dönem dönem zulme uğramış bir partinin bugün yine dimdik ayakta olması ve bugünkü şartlar altında tekrardan bir iktidar alternatifi olmuş olmasının önemini ve ehemmiyetini hepimizin iliklerimize kadar duyması ve üstümüze düşen bütün görevleri yapmak mecburiyetindeyiz. Şahsen bana düşen siyaset yapmak değil bana partimin ve halkımın verdiği görev hizmet yapmak. Siyaset yapmak ilçe başkanı ve ilçe teşkilatının görevi. Bize de görev verdikleri zaman bizde tabii ki o partide görevlisi olduğumuz için aynı zamanda o görevi yapmak mecburiyetindeyiz. Nutuklar atmak, konuşmak güzel ama parti içi uyum çok önemli. Ben özellikle görevimizin ve bilincinde olmamız gereken en önemli noktanın bu olduğunu bildiğim için ben sadece bugünkü konuşmamda buna değinmek istiyorum. Nasıl bir aile içerisinde birlik beraberlik bir uyum olmazsa o aile dışarıya karşı ve dışarıdan gelecek tehlikelere karşı her zaman işi açık bir yana gibidir. Hiç kimse münferiden tek başına kendini koruyamaz. Biz öncelikle partimizi, ilçemizde güçlü, kuvvetli, kudretli, birlik ve beraberlik içerisinde tutmalıyız. Asli görevimiz budur.” ifadelerine yer verdi.
“Türkiye’deki bütün dönüşümlerde imzası olan bir siyasi partidir”
CHP İlçe Başkanı Nurettin Koçak ise; “Üyesi ve temsilcisi olmaktan her zaman büyük onur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyetten daha önce 9 Eylül 1923 yılında Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından kurulmuş ve cumhuriyetin kurulmasında bu ülkede devrimlerin gerçekleşmesinde önemli roller üstlendiği gibi sonraki süreçte ülkenin çok partili sisteme geçmesinde çok önemli rol üstlenerek bu ülkeyi cumhuriyeti demokrasi ile tanıştırmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi kökleri olan Cumhuriyetin her adımında, adımları olan ve Türkiye’deki bütün dönüşümlerde imzası olan bir siyasi partidir. Bu siyasi parti Mustafa Kemal Atatürk tarafından benim iki büyük eserim var,  bunlardan birisi Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisidir diyerek aslında Türkiye Cumhuriyetini ve Cumhuriyet Halk Partisini bize emanet etmiştir. Geldiğimiz süreçte yoluna en emin adımlarla tarihsel mirası ve birleştirici gücüyle bütünleşerek yoluna devam etmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi Dünün. Bugünün, Yarının Partisidir. Umudun adıdır.
“Altı okun çatısı altına davet ediyorum”
Önümüzdeki süreçte yerelde Türkiye genelinde yakalamış olduğumuz başarıyı, yerelde yakalayarak Cumhuriyet Halk Partisi iktidarını mutlaka onunla bağlantılı olarak halkın öz kendi iktidarını kuracağız. Bu ülkede kimsenin dışlanmadığı, kimsenin ötekileştirilmediği, herkesin birinci sınıf vatandaşı olarak yaşadığı, demokrasinin kurallarının tamamen işlediği, insan hakları ve barış konusunda, Hak, Hukuk, Adalet noktasında önemli adımlar attığımız ve hukukun üstünlüğünü sağladığımız herkesin mutlu, huzurlu hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir ülkeyi hep birlikte kuracağız. Cumhuriyeti kuran parti cumhuriyeti demokrasi ile buluşturan parti bugünde hak, hukuk, adalet mücadelesiyle ve bu ülkeye demokrasiyi yerleştirme mücadelesiyle emin adımlarla yoluna devam eden bir Cumhuriyet Halk Partisi var. Bu Partinin her üyesi, her seçmeni, her ferdi bu bilinçle hareket edecektir ve önümüzdeki güzel Türkiye’yi hep birlikte kuracağız ve bu parti çatısı altında hep birlikte el ele kol kola mücadele edeceğimiz gibi bütün vatandaşlarımızı da demokrasiye inanan, hak, hukuk, adaletin gelişmesi gerektiğine, hukukun üstünlüğüne inan, insan haklarından yana olan, bu ülkenin bütün güzel insanlarını birlikte Altı okun çatısı altında birlikte yürümeye, bu çatı altında, birleşmeye, kucaklaşmaya ve siyaset yapmaya davet ediyorum. 
Ancak ve ancak bu ülkenin kurtuluşu birleştiğimizde olacaktır. Bu ülkenin geleceği, gençlerimizin yarınları için gelecek kuşaklar için buna ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. 
“Ülkemizin, milletimizin çıkarlarına el uzatanlar karşısında bizleri bulacaktır”
Cumhuriyet Halk Partisi olarak 98 yıldır Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucusu olduğu ve canıyla vatanı savunan halkımıza armağan ettiği Cumhuriyet’in her mücadelede en ön saflardaki koruyucularıyız. Atamızın “Benim iki büyük eserim var. Biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir” sözlerinin ağırlığını ve sorumluluğunu partimizin çatısı altında her daim hissediyor ve çalışmalarımızı bu yönde yürütüyoruz. Atanın emanetlerine sahip çıkmak, vatanımızı korumak için bahane üretmeden; hiçbir zaman ‘Kandırılamayan’, hiçbir akçeli işe bulaşmayan, oturduğu yerden pohpohlanarak değil her türlü unvanı hakkı ile kazanarak elde eden, çağdaş, laik, demokratik bir Türkiye için canla başla çalışanlar olarak, Cumhuriyet Halk Partili olmaktan gurur ve onur duyuyoruz. Cumhuriyet’in ilanından tam 50 gün önce kurulan Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir neferi olmak tam da bu sebeple ağır bir sorumluluk gerekmektedir. 98 yıldır da bu parti çatısı altında olan her birey bu ağır sorumluluğu göze alarak hareket etmiş, sorumluluğun yükünü kaldıramayanlar ise zaten bizim çatımız altında yer almaktan vazgeçmiştir. Cumhuriyetimizin temel taşları Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, Halkçılık, Laiklik, Devrimcilik ve Devletçilik ilkelerini simgeleyen altı oku parti bayrağımızda gururla taşıyoruz. Biliniz ki, ülkemizin, milletimizin çıkarlarına el uzatanlar, Cumhuriyet düşmanlığı yapanlar her daim karşılarında damarlarımızdaki o asil kandan aldığımız cesaretle korkusuzca savaşan bizleri bulacaktır.” dedi.
Konuşmaların ardından tören katılan CHP’liler, Atatürk heykeli önünde hatıra fotoğrafı çekildi.

ALTINKUM SPOR: OYNADIĞIMIZ OYUNDAN MENUNUM ALTINKUM SPOR: OYNADIĞIMIZ OYUNDAN MENUNUM