Törene Didim İlçe Kaymakamı Dr. Mustafa Yiğit, Garnizon Komutanı Ali Saçan, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, kamu kurum amirleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ve Didim’de görev yapan mahalle muhtarları katıldı. 
Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Latif Akyol ve Yenimahalle muhtarı Şaban Tokmak’ın Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayan program Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.
“Muhtarlar Derneği’mizin katıldığı ilk resmi törenidir”
19 Ekim Muhtarlar günü nedeniyle günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Çamlık Mahallesi muhtarı Filiz Soydemir yaptı. Soydemir “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün sözüyle konuşmama başlamak isterim. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk der ki muhtarlar demokrasinin temel taşıdır. Mustafa Kemal Atatürk’ün tarafından kadınlara verilen seçme ve seçilme hakkı ile birlikte 1933 yılında Aydın’ın Çine ilçesi Demircidere köyünde ilk kadın muhtar Gül Esin seçilmiştir. Atatürk tarafından ödüllendirilmiştir. O tarihlerde demokrasinin en güzel örneklerinden biridir. Kendisini de rahmetle anıyoruz. Didim de bir eksiklik olduğunu düşündüğümüz, yaklaşık bir sene önce kurulan ve şu anda da başkanlığını yaptığım Didim Muhtarlar Derneği’mizin de katıldığı ilk resmi törenidir. Belirtmek isterim ki ayrıca bununda mutluluğunu yaşamaktayız.
“Pandemi döneminde muhtarlarımıza çok fazla görev düşmüştür”
Halkımızın oylarıyla seçilen ve cumhuriyet tarihimiz boyunca köy ve mahallelerimizin en önemli temsilcileri olarak yaptığımız muhtarlık görevimizde halkımızın sıkıntılarını, mağduriyetlerini ve ihtiyaçlarını devletimizin yetkili organlarına iletme noktasında etkili bir rol oynadığımıza inanıyoruz. Bu pandemi döneminde muhtarlarımıza çok fazla görev düşmüştür. Tüm muhtarlarımızda canla başla görevlerini yapmaktadır. Filyasyon ekibi denetim ekibi vefa destek ekibi ve daha birçok görev.. Ve hala yerine getirmektedir. Görevde olduğumuz esnada biz muhtarları yerinde bulamayan vatandaşlarımız haklı olarak rahatsızlık oluşmuştur. Vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlıklarımız olduğunu herkes bilmektedir. Durumumuzu Türkiye genelinde tüm halkımıza muhtarlıklara eklenen görevlerin daha belirgin şekilde anlatılması çok önemlidir. 
“Biz muhtarların talebidir”
Muhtarlıklarda olmadığımız zamanlarda bizlere daha rahat ulaşabilsinler diye muhtarlarımız kendi imkanlarıyla maaşla eleman tutmaya başlamışlardır. Biz muhtarların talebidir. En azından bir eleman verilsin. Ve bizde eksiksiz görevimizi tam anlamıyla yerine getirmeye çalışalım ve halkımız hem bizlere hem de devletimize daha rahat ulaşabilsinler. Ayrıca Didim Belediyemizden ve Didim Kaymakamlığımızdan destek ricasında bulunmak istiyorum. Didim Muhtarlar Derneğimizin bir yeri yoktur. Bu muhtarlar günümüzde buradan seslenmek istiyorum. Muhtarlar günümüzde bize güzel haberler verirseniz derneğimiz için bir yer tahsis ederseniz çok mutlu oluruz. Bizim günümüzde bu taleplerimizi dile getirirken beni sabırla dinlediğiniz için ayrıca çok teşekkür ederim. Gerek milleti gerekse devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlu olsun.” ifadelerine yer verdi.
HABER:ELİF DİKBAŞ

ALTINKUM SPOR: OYNADIĞIMIZ OYUNDAN MENUNUM ALTINKUM SPOR: OYNADIĞIMIZ OYUNDAN MENUNUM