Ege Bölgesi’nin bu yılki ilk karpuz hasadı Didim’de gerçekleşti. Didim Akköy Mahallesi, Kumtepe mevkiinde tarlası bulunan Şükrü Çağlar ve Şuayip Acet, karpuz ektikleri tarlalarından Ege’nin ilk karpuz hasadını gerçekleştirdi.
Didim Kaymakamı Can Kazım Kuruca ve eşi Eda Kuruca, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Başkan Yardımcıları Yusuf Deveci ve Zeynel Şener, Didim İlçe Tarım Orman Müdürü Alamettin Hatipoğlu, Didim Ziraat Odası Başkanı Hilmi Yıldırım, Didim Şoförler Odası Başkanı Savaş Cengiz gerçekleşen hasada katıldı.
DAHA İYİSİNİ YAPACAĞIZ
Katılımcılar ile birlikte karpuz tarlasını gezerken kapuz ve hasadıyla alakalı bilgiler veren Çağlar,“İlk olarak hangi bölgede hangi karpuz yetişir Onu tespit ettik. Şu an 5 çeşit ürünümüz var, 10’a çıkartmaya çabalıyoruz. Deneme dikimleri gibi yapıyoruz. Seneye hangisini güzel alabiliriz, hangisi hasta olur? Erkenci mi? Uygun mu? Mesela bir çeşidimiz şu an hastalık var, külleme hastalığı var, demek ki o çeşitten çok tercih edilmeyecek diye kararımızı veriyoruz. Hem deneme yapıyoruz, hem önayak olalım istiyoruz. Başkaları yapmak isterlerse bakın bu çeşidi daha uygun diyebiliyoruz. Bölgede zeytin, pamuk var. Meyvecilik çok yaygın değil, yayılabilir, yapılabilir. Bunu 34 yıldır biz uğraşıyoruz, ispatlamaya çalışıyoruz. İkinci yapabiliyoruz herhalde daha da iyisini yapacağız inşallah.” İfadelerine yer verdi.
YENİLİKLERE AÇIK OLUN
Konuşma yapan Kaymakam Can Kazım Kuruca ise “Yani görmek istediğimiz bir iş yapıyorsunuz. Biz de hep çiftçilerimize diyoruz ki yani klasiğe takılmayın, yeni işler deneyin, yeniliklere açık olun her zaman. Ve katma değeri yüksek ürün üretmek her zaman önemli. Artı ürün gamını geliştirmek de önemli.” dedi.
HABER: EBRU GÖRMEZ




