Türkiye İşçi Partisi (TİP) Didim İlçe Örgütü, Uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs dolayısıyla yaptığı açıklamada, bu özel günü bir bayram havasında kutlayamadıklarını, ancak mücadele azimlerinin her zamankinden güçlü olduğunu vurguladı.
Açıklamada, ekonomik krizin derinleştiği, enflasyon karşısında emekçilerin maaşlarının eridiği, grevlerin yasaklandığı, çocuk işçiliği ve iş cinayetlerinin sürdüğü, seçilmiş temsilcilerin ve gençlerin tutuklandığı bir dönemde 1 Mayıs’a girildiği belirtildi. “Patronlarla Saraylıların el ele verip her şeyimizi çaldığı bir ülke artık burası” ifadeleriyle mevcut düzen eleştirildi.
TİP Didim İlçe Örgütü, bu tabloya rağmen umudun büyüdüğünü ve özellikle gençliğin ayağa kalkarak korku barikatlarını yıktığını vurguladı. Nazım Hikmet’in “Sen bakma havanın durgunluğuna, derya dediğin uyur uyur uyanır” dizelerine yer verilen açıklamada, gençliğin uyanışıyla birlikte işçi sınıfının da yolunun açıldığı ifade edildi.
“İşçi sınıfıdır gücü elinde tutan, elleriyle hayatı yaratan” denilen açıklamada, eşit, özgür, adil ve barış içinde bir ülke kurma iradesinin işçilerin ellerinde olduğu vurgulandı.
TİP Didim İlçe Örgütü, “Kendimize bir kurtarıcı aramıyoruz. Kurtuluş bizim ellerimizdedir” diyerek mücadele çağrısını yineledi. Açıklama, “Birleşeceğiz, örgütlü mücadelemizi büyüteceğiz ve mutlaka biz kazanacağız! Yaşasın 1 Mayıs!” sözleriyle son buldu. HABER : ELİF DİKBAŞ