Proje kap­sa­mın­da Didim Ti­ca­ret Odası Kül­tür Mer­ke­zin­de hem bir resim ser­gi­si açıl­dı hem de Yazar Sü­ley­man Bulut’un ka­tı­lı­mıy­la “Büyük Ata­türk’ten Küçük Öy­kü­ler” adlı söy­le­şi et­kin­li­ği dü­zen­len­di.
Prog­ra­ma Didim Kay­ma­ka­mı Can Kazım Ku­ru­ca ve eşi, Didim Be­le­di­ye Baş­ka­nı Ha­ti­ce Gen­çay, Didim Kent Kon­se­yi Baş­ka­nı Osman Ay­yıl­dız, İlçe Milli Eği­tim Mü­dü­rü Şakir Sait Üs­tün­dağ, öğ­ret­men­ler ve öğ­ren­ci­ler ka­tıl­dı.

I M G 20250422 W A0011
Et­kin­lik, ilçe pro­to­ko­lü­nün kur­de­le ke­si­miy­le açı­lan resim ser­gi­siy­le baş­la­dı. Öğ­ren­ci­le­rin be­lir­le­nen te­ma­lar doğ­rul­tu­sun­da ha­zır­la­dı­ğı re­sim­ler il­giy­le ge­zil­di. Ar­dın­dan Saygı Du­ru­şu ve İstik­lal Marşı'nın okun­ma­sıy­la prog­ram resmi ola­rak baş­la­dı.
Pro­je­de görev alan öğ­ret­men­ler, “Ku­cak­laş­ma Za­ma­nı” pro­je­si­nin içe­ri­ği­ni an­lat­tı ve proje sü­re­ci­ne dair bir video gös­te­ri­mi su­nul­du. De­va­mın­da öğ­ren­ci­ler­den olu­şan koro, Ata­türk’ün sev­di­ği şi­ir­le­ri hem koro hem solo ola­rak ses­len­dir­di.

20250422 114154
Prog­ra­mın iler­le­yen bö­lü­mün­de sah­ne­ye çıkan Yazar Sü­ley­man Bulut, et­kin­lik ön­ce­sin­de yap­tı­ğı ko­nuş­ma­da duygu dolu ifa­de­ler kul­lan­dı. Ki­ta­bı­nı ya­zar­ken ya­şa­dı­ğı his­le­rin, ço­cuk­la­rın emek ver­di­ği bu güzel et­kin­lik kar­şı­sın­da ye­ni­den can­lan­dı­ğı­nı be­lir­ten Bulut, pro­je­ye katkı sunan öğ­ret­men­le­re, minik çi­zer­le­re, res­sam­la­ra ve şiiri ses­len­di­ren öğ­ren­ci­le­re te­şek­kür etti.
“Ge­lecek, genç­le­rin ve öğ­ret­men­le­rin ese­ri­dir” diyen Ata­türk’ün söz­le­ri­ne atıf­ta bu­lu­nan Bulut, ko­nuş­ma­sın­da şu ifa­de­le­re yer verdi:

Didim’de “Atık­tan Sa­na­ta İleri Dö­nü­şüm Ser­gi­si” Açıl­dı Didim’de “Atık­tan Sa­na­ta İleri Dö­nü­şüm Ser­gi­si” Açıl­dı

20250422 111138
“Ata­türk de­nil­di­ğin­de ak­lı­mı­za ne gel­me­li, çok kısa ama önem­li bir­kaç nok­ta­ya de­ğin­mek is­ti­yo­rum. Ata­türk, bil­di­ği­niz gibi Tür­ki­ye Cum­hu­ri­ye­ti’nin ku­ru­cu­su­dur. 29 Ekim 1923’te Cum­hu­ri­yet’i ilan et­miş­tir. Ama sa­de­ce ku­ru­cu bir lider de­ğil­dir; aynı za­man­da kur­ta­rı­cı bir ön­der­dir. Neden mi? Çünkü ül­ke­miz, Os­man­lı Dev­le­ti’nin son yıl­la­rın­da düş­man iş­ga­li­ne uğ­ra­mış­tı. İstan­bul, Trak­ya, İzmir, bu bölge, Muğla, An­tal­ya, Adana, Antep, Maraş… Hepsi işgal al­tın­day­dı. O dö­ne­min hü­kü­me­ti bu iş­gal­le­re ses­siz ka­lı­yor­du. İşte tam bu nok­ta­da Mus­ta­fa Kemal ve ar­ka­daş­la­rı ‘iş­ga­le hayır’ de­di­ler. 19 Mayıs’ta Sam­sun’a çı­ka­rak milli mü­ca­de­le­yi baş­lat­tı­lar. Ulu­sal Kur­tu­luş Sa­va­şı’nı ve­re­rek, 26 Ağus­tos 1922’de baş­la­yan Büyük Ta­ar­ruz'la düş­ma­nı top­rak­la­rı­mız­dan ta­ma­men kov­du­lar. Yani Ata­türk, hem Cum­hu­ri­ye­ti­mi­zin ku­ru­cu­su hem de ül­ke­mi­zi düş­man iş­ga­lin­den kur­ta­ran kah­ra­man bir li­der­dir. Cum­hu­ri­ye­tin ila­nın­dan sonra ise he­pi­mi­zin ya­şa­mı­na do­ku­nan, çok sa­yı­da önem­li re­form ger­çek­leş­tir­di.”

20250422 111517
Ko­nuş­ma­sı­nın ar­dın­dan Sü­ley­man Bulut, “Büyük Ata­türk’ten Küçük Öy­kü­ler” et­kin­li­ği­ni ger­çek­leş­tir­di. Et­kin­lik so­nun­da ço­cuk­lar ve ka­tı­lım­cı­lar­la soh­bet eden Bulut, ki­tap­la­rı­nı im­za­la­ya­rak günü son­lan­dır­dı. HABER : ELİF DİKBAŞ