Muğla Milas ilçesine bağlı İkizköy mahallesinde ki Akbelen Ormanı’nı katleden Limak Holding’e karşı  "Büyük Akbelen Buluşması" için ülkenin dört bir yanından yaşam savunucuları nöbet alanında "Topraklarımızı madene vermeyeceğiz" diyen köylülerle bir araya geldi. Ağaçlar için gerçekleşen buluşmaya giden Didim’den kitle örgütü temsilcileri de destek verdi.

DİRENİŞ 14 GÜNDÜR SÜRÜYOR

AGC’den 10 Ocak’ta Unu­tul­maz Gece: Ga­ze­te­ci­ler Stres Attı, Bir­lik Me­sa­jı Verdi
AGC’den 10 Ocak’ta Unu­tul­maz Gece: Ga­ze­te­ci­ler Stres Attı, Bir­lik Me­sa­jı Verdi
İçeriği Görüntüle

Akbelen’de ağaçları katleden Limak ve IC Holding’e karşı bölge halkının ve desteğe gelen yurttaşların direnişi 14’üncü gününde sürüyor.

Akbelen Ormanı için direnen İkizköylüler ve ekoloji savunucuları, Bodrum ve Milas‘ı besleyen en önemli su havzasında bulunan Akbelen Ormanı‘nda ağaçların, kömür ocağı yapmak için kesilmesi başta Anayasa olmak üzere birçok ulusal ve uluslararası yasal düzenlemeye aykırı olduğunu vurguladı.

HABER: EBRU GÖRMEZ 

asdasdasd-4